Bombaški napad izveli levičari

Izvor: RTV Pink, 07.Jan.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad izveli levičari

Zabranjeni turski levičarski Revolucionarni narodni oslobodilački front (DHKP-C) preuzeo je odgovornost za samoubilački napad u Istanbulu.



Žena-samoubica juče je ušla u policijsku stanicu u Sultanahmetu i raznela se, kada je poginuo jedan policajac, dok je drugi zadobio lakše povrede, preneo je AFP. Marksistički DHKP-C je u saopštenju postavljenom na svom veb sajtu naveo da je jedna od njegovih pripadnica izvršila "žrtveni napad" u policijskoj stanici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << u Sultanahmetu. Oni su naveli da je cilj jučerašnjeg napada bio da se pozove na odgovornost vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP), jer je prethodnog dana doneta odluka da četiri bivša ministra osumnjičena za korupciju ne izađu pred lice pravde. DHKP-C je saopštio da je napad izvela Elif Sultan Kalsen, za koju turski mediji navode da ima dvadesetak godina i da je aktivna članica partije. Ona je juče ušla u policijsku stanicu i na engleskom jeziku rekla da je izgubila novčanik, nakon čega se raznela. Turska policija je pre nedelju dana policija uspela da obuzda jednog muškarca koji je bacao granate i pucao iz vatrenog oružja na policajce u blizini kancelarije turskog premijera Ahmeta Davutoglua. Kasnije je odgovornost za taj napad preuzeo DHKP-C, koji je tada upozorio da će izvršiti nove napade. Ta grupa je odgovorna i za lanjski napad bombaša samoubice na ambasadu SAD u Ankari, kao i za više napada na policijske stanice u Turskoj. Ovaj turski radikalni marksistički pokret smatra se terorističkom grupom u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. (Kraj) ir/drm

Nastavak na RTV Pink...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.