Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši izraelski zvaničnici biće optuženi za korupciju

Bivši najviši zvaničnici stranke izraelskog ministra odbrane Avigdora Libermana biće optuženi za korupciju, najavljeno je u kabinetu izraelskog državnog tužioca.

Među njima su bivši ministar turizma Stas Miseznikov i bivša zamenica ministra unutrašnjih poslova i nekadašnja generalna sekretarka te nacionalističke partije Faina Kiršenbaum, preneli su izraelski mediji najavu vrhovnog tužioca Avihaja Mandelblita i državnog tužioca Šaja Nicana.

Izraelsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministarstvo pravde navelo je da postoje dokazi protiv 16 članova Libermanove partije "Izrael, naš dom" (Jisrael bejtenu), uključujući i visoke zvaničnike, a agencija Asošijejtid pres prenela je da sam Liberman nije umešan.

Miseznikov je osumnjičen za mito, izneveravanje poverenja i korišćenje droga. Izraelski mediji navode da je uživao kokain dok je bio na funkciji, pa i na zvaničnim događajima i putovanjima u inostranstvo, što njegov advokat Juval Sason negira.

On se tereti i da je dao milion šekela (150.000 dolara) za studentski festival u Ejlatu na Crvenom moru, a da je od organizatora tražio da zaposle njegovu partnerku, na šta su oni navodno pristali i platili joj desetine hiljada šekela.

Takođe se sumnjiči da je, dok je bio ministar, jednog svog savetnika nekoliko puta slao da mu kupi kokain.

Miseznikov će, kao i Faina Kiršenbaum, biti pozvan na saslušanje, nakon čega se očekuje da će biti podignute formalne optužnice.

Kiršenbaumova se između ostalog sumnjiči za mito, prevaru, pranje novca i utaju poreza.

Liberman je bio u centru odvojene istrage o korupciji, zbog čega je morao da podnese ostavku na funkciju šefa diplomatije, što je zamalo u potpunosti ugrozilo njegovu političku karijeru.

On se na funkciju vratio 2013. godine nakon što je oslobođen optužbi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.