Arheolozi otkrili dokaze ljudskih žrtava u Kini

Izvor: Press, 02.Dec.2013, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arheolozi otkrili dokaze ljudskih žrtava u Kini

Lobanje su pronađene u masovnoj grobnici u Šimaou, neolitskom nalazištu u severoj provinciji Šansji, piše AFP.
Tela žena nisu pronađena, piše Sinhua, na osnovu čega su arheolozi zaključili da su lobanje "najverovatnije povezane sa izgradnjom zida" u "drevnim verskim ceremonijama ili ceremonijama polaganja kamena temeljca".
Agencija navodi i da je moguće da je u to vreme došlo do velikog sukoba jer su "drevni ljudi bili skloni da za žrtve koriste svoje neprijatelje ili zarobljenike".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> Otkriće nije prvi dokaz ljudskih žrtava u staroj Kini. Kraljevi i carevi redovo su sahranjivani sa svojim slugama i konkubinama koje su ili ubijane ili žive sahranjivane.
Šimao se prostire na površini od preko četiri kvadratna kilometra i otkriven je 1976. godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Arheolozi u Kini otkrili dokaze ljudskih žrtava od prije 4.000 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Dec.2013

PEKING - Arheolozi su u Kini pronašli lobanje više od 80 mladih žena za koje se vjeruje da su bile žrtvovane prije više od 4.000 godina, prenose državni mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.