Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci traže MANDAT da formiraju MAKEDONSKU VLADU

Funkcioner Demokratske unije za integraciju (DUI) Rafis Aliti pozvao je Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) da, ukoliko nije u stanju da formira vladu, prebaci odgovornost i mandat na DUI.

- SDSM je ta koja je zatražila potpise albanskih stranaka i sada treba da vodi proces. Ako sumnjaju da mogu da završe, neka daju mandat drugoj političkoj partiji, u ovom slučaju albanskoj stranci i mi bismo vodili taj proces - pojasnio je Aliti.

Aliti je za TV21 rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je očekivao da će se SDSM odnositi odgovorno, jer je podržava 70 odsto građana i poručio da niko nema pravo da se igra voljom građana.

U Makedoniji su 11. decembra prošle godine održani vanredni parlamentarni izbori, a vlada još nije formirana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.