Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcije u padu, sledi smanjenje proizvodnje nafte

Svetske akcije pale su danas na najniži nivo u proteklih pet godina pošto ulagači okreću leđa berzama u strahu od globalnog ekonomskog usporavanja. Istovremeno, OPEK je na vanrednom sastanku odlučio da smanji proizvodnju za milion i po barela dnevno kao prvi korak u zaustavljanju oštrog pada cena nafte od 50 odsto u odnosu na jul. Međutim, uprkos ovoj meri nafta je danas pala za još četiri dolara, na 64.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manja proizvodnja, nafta ispod 64 $

Izvor: B92, 24.Okt.2008

Beč -- OPEK je odlučio da smanji proizvodnju nafte za 1,5 miliona barela dnevno, a cena nafte je i pored toga nastavila da pada i barel košta manje od 64 dolara...Ministri Organizacije država izvoznica nafte saglasili su se danas na vanrednom sastanku u Beču da umanje ponudu tržištu za 1,5 milion...

Nastavak na B92...

Nafta 64 dolara barel

Izvor: RTV Pink, 24.Okt.2008

Rekordan pad cene nafte. . . Nafta je danas pala ispod 64 dolara za barel, na najnižu cenu u proteklih 16 meseci, potisnuta strahom od svetskog ekonomskog usporavanja koji se pokazao jačim od učinka odluke OPEK-a da smanji proizvodnju za 1,5 milion barela dnevno. .

Nastavak na RTV Pink...

Veliki pad akcija na mnogim evropskim berzama

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2008

LONDON, Evropska tržišta akcija danas su dramatično pala, poslije jutrošnjeg sličnog trenda u Aziji, što je pojačalo strahovanja od ekonomske recesije.Londonski indeks FTSE pao je za sedam odsto poslije zvanične potvrde da je britanska ekonomija zabilježila smanjenje bruto proizvoda za pola...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.