AP prvi zapadni medij sa stalnim dopisništvom u Pjongjangu

Izvor: Blic, 16.Jan.2012, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP prvi zapadni medij sa stalnim dopisništvom u Pjongjangu

U Pjongjangu je danas otvoreno novo dopisništvo američke agencije Asošiejted pres, koja je time postala prvi zapadni medij sa stalnim dopisništvom u Severnoj Koreji.

Na svečanosti održanoj posle godinu dana pregovora i manje od mesec dana nakon smrti severnokorejskog lidera Kim Džong Ila, direktor agencije AP Tom Kerli i delegacija urednika te kuće otvorila je dopisništvo, smešteno u sedištu severnokorejske državne Korejske centralne novinske agencije u Pjongjangu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Novim dopisništvom proširuje se prisustvo u Severnoj Koreji agencije koja je 2006. otvaranjem video dopisništva u Pjongjangu postala prvi strani novinski medij u toj zemlji.

Ekskluzivne snimke agencije AP iz Pjongjanga koristili su brojni svetski mediji posle Kimove smrti, a sada su novinari i fotografi te agencije dobili i dozvolu da u Severnoj Koreji rade na stalnoj osnovi.

Za Severnu Koreju, koja je decenijama bila nedostupna za zapadne novinare, otvaranje prvog stranog stalnog dopisništva značajan je korak, posebno jer ta zemlja i SAD nikada nisu imali zvanične diplomatske odnose.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AP otvorio dopisništvo u Pjongjangu

Izvor: Mondo, 16.Jan.2012

U Pjongjangu je danas otvoreno novo dopisništvo američke agencije Asošiejted pres (AP), koja je time postala prvi zapadni medij sa stalnim dopisništvom u Severnoj Koreji.

Nastavak na Mondo...

AP prvi zapadni medij sa stalnim dopisništvom u Pjongjangu

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2012

U Pjongjangu je danas otvoreno novo dopisništvo američke agencije Asošiejted pres (AP), koja je time postala prvi zapadni medij sa stalnim dopisništvom u Severnoj Koreji... Na svečanosti održanoj posle godinu dana pregovora i manje od mesec dana nakon smrti severnokorejskog lidera Kim Džong Ila,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Associated Press otvorio dopisništvo u Severnoj Koreji

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jan.2012

PYONGYANG - AP je prisutan u Pjongjangu još od 2006. preko televizijske razmene APTN. Nijedna druga zapadna agencija trenutno nema stalne dopisnike iz Severne Koreje u kojoj dopisništva imaju kineska agencija Sinhua, ruski ItarTass i japanski Kjodo.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.