Jakšić i Ristić napustili DSS zbog saradnje sa izdajničkom SNS

Izvor: KMnovine.com, 01.Okt.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jakšić i Ristić napustili DSS zbog saradnje sa izdajničkom SNS

Jakšić i Ristić napustili DSS zbog saradnje sa izdajničkom SNSDvojica potpredsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) i članovi Glavnog odbora, Marko Jakšić i Slaviša Ristić, podneli su na današnjoj sednici GO ostavke na stranačke funkcije zbog, kako kažu, saradnje DSS-a sa Srpskom naprednom strankom.


   
Marko Jakšić tokom antiizborne kampanje protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << šiptarskih izbora    


Ostavku na mesto potpredsednika DSS i člana Glavnog odbora stranke prvo je podneo Maro Jakšić, koji je potom napustio sednicu. On je rekao i da napušta stranku.

Za govornicu je zatim izašao Slaviša Ristić koji je rekao da je ovo prvi put da se na početku sednice Glavnog odbora ne razmatra dnevni red, kao ni razlozi ostavke predsednice stranke Sande Rašković Ivić, za koju je kazao da je vratila DSS u Skupštinu Srbije.

On je istakao da članovi DSS sa Kosova ne prihvataju saradnju sa "izdajnicima", odnosno Srpskom naprednom strankom i dodao da većina u predsedništvu misli drugačije. Potom je podneo ostvaku na stranačke funkcije i napustio sednicu.

Članovi Glavnog odbora su izlaganje Jakšića i Ristića propratili uzvicima "Ua", "Sram te bilo", "A, mandat, vrati mandat", posle čega je, pošto su još neki hteli da izađu za govornicu, predsedavajući Dragan Maršićanin prekinuo sednicu i odredio pauzu od pet minuta.

Maršićanin rekao je da je sednica bila uzurpirana, a da neregularnosti nije bilo. On je dodao da nije prvi put da se na početku sednice ne raspravlja o dnevnom redu.

Sednica GO DSS je će posle pauze biti nastavljena bez prisustva javnosti.

Glavni odbor DSS-a trebalo bi danas da izabere novog potpredsednika stranke umesto Borka Ilića koji je ranije podneo ostavku na tu funkciju.


Izvor: N1    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.