Demokrate i naprednjaci izjednačeni, Tadić najpopularniji

Izvor: S media, 11.Nov.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate i naprednjaci izjednačeni, Tadić najpopularniji

Demokratska stranka i Srpska napredna stranka uživaju gotovo jednaku podršku, a najviše poverenja kad je reč o političkim liderima građani imaju u predsednika Srbije Borisa Tadića, pokazalo je istraživanje časopisa "Nova srpska politička misao", sprovodeno u oktobru.

Prema istraživanju, čiji su rezultati danas saopšteni javnosti, 28,48 odsto građana na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << glasalo bi za Srpsku naprednu stranku, 27 odsto za Demokratsku stranku, a 8,3 odsto za socijaliste.

U terenskom istraživanju, koje je obuhvatilo 1.200 ispitanika sa teritorije Srbije (bez Kosova i Metohije) 7,1 odsto učesnika podršku bi pružilo Srpskoj radikalnoj stranci, koja je u ovom istraživanju izjednačena sa D S S, sa kojom deli četvrto mesto.

Prema tom istraživanju, Liberalno-demokratska partija trenutno uživa poverenje 6, 6 odsto građana, Ujedinjeni regioni Srbije 3,2 odsto, a Jedinstvena Srbija 2,6 odsto.

Sledi SDPS Rasima Ljajića i LSV Nenada Čanka sa po 2,2 odsto, dok ostale stranke imaju ukupno 5, 3 odsto.

Ko sme samostalno da izađe na izbore?

Manjine: Nepristojna ponuda Nikolića

Petrović: DS će sigurno dobiti izbore!

Na pitanje da li biste izašli na parlamentarne izbore da se održavaju sledeće sedmice čak 62 odsto ispitanika je odgovorilo potvrdno, 21, 3 odsto odrično, dok je 16,7 odsto njih neopredlejno.

Tadić ima najveću podršku

Građani najviše poverenja, prema tom istraživanju, imaju u predsednika Srbije i to 11,2 odsto, a potom slede sa 10, 9 odsto Tomislav Nikolić, pet odsto Dragan Ðilas, 4,7 Ivica Dačić, 4,6 Dragan Marković, dok su na dnu liste Milutin Mrkonjić, Velimir Ilić i Vuk Drašković sa 0,5 odsto.

Izjašnjavajući se na pitanje za koga bi glasali da se u drugom krugu predsedničkih izbora nađu Boris Tadić i Tomislav Nikolić, 38,2 odsto ispitanika je podržalo aktuelnog predsednika, a 33,9 odsto Nikolića, dok je čak 27,9 neopredeljeno.

Za budućeg premijera 19,7 odsto građana volelo bi da vidi aktuelnog gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa, 10,1 odsto zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića, 9,2 odsto ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića, i 8,7 odsto ministra policije Ivicu Dačića.

Dačić je, kada je reč o ocenjivanju rad ministara u Vladi Srbije, dobio najveću podršku građana i to 34, 8 odsto, zatim sledi Jeremić sa 19, 1 odsto i Ljajić sa 17,4 odsto.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.