Tišina, igra Ajzea! Tomasov rekord karijere uništio Vašington - 53 poena (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2017, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tišina, igra Ajzea! Tomasov rekord karijere uništio Vašington - 53 poena (VIDEO)

Golden Stejt poveo sa 1:0 protiv Jute

Boston vodi sa 2:0 u seriji protiv Vašingtona u polufinalu Istočne konferencije! U drugom meču - 129:119!

Tome je najviše doprineo Ajzea Tomas koji je rekordom karijere od 53 poena potpuno uništio Vašington! Ovo mu je rekord karijere kada su plej-of utakmice u pitanju. Postigao je odlučujuće poene s linije slobodnih bacanja kojim je uveo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Boston u produžetak, a zatim dao i devet poena u produžetku i tako doveo Seltikse do novog trijumfa.

Tomas je tako postao četvrti igrač u istoriji Bostona koji je dao preko 50 poena u postsezoni. Kod Vašingtona najbolji je bio Džon Vol sa čak 40 poena i 13 skokova.

Bili su ovo, i i dalje jesu, veoma teški dani za Tomasa koji je ostao bez sestre koja je poginula u saobraćajnoj nezgodi, ali je pokazao koliko je jak, stisnuo je zube, odigrao za nju i bio nepogrešiv.

Prodirao je kroz odbranu Vašingtona kao nožem kroz mekani sir, pogađao iz koraka unazad, dovodio do ludila sve svoje čuvare.

Ovo je definitivno jedna od njegovih najboljih partija u karijeri. Postigao je 15 poena u prvoj četvrtini. Sjajno.



A na Zapadu ništa novo. Golden Stejt Voriorsi lako su izašli na kraj s Jutom u trijumfu od 106:94 i tako su poveli sa 1:0 na otvaranju polufinala konferencije.

Velika četvorka Voriorsa ponovo je terorisala protivnika. Stef Kari je ubacio 22, Kevin Durant je dodao 17 sa nekarakteristično lsabim šutem iz igre 6/14. Dodao je i pet skokova i četiri asistencije. Klej Tompson bio je kreator 15 poena, dok je Drejmond Grin ponovo odigrao fantastičan ol-raund meč sa 17 poena, osam skokova, šest asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade.

Kod Jute su najbolji bili Rudi Gober sa 13 poena i osam skokova i Gordon Hejvord sa 12 poena i četiri skoka.

Kari je u ovom meču postigao 262. trojku u postsezoni čime se plasirao na deveto mesto svih vremena prešavši Roberta Horija.



NBA - REZULTATI

Boston Seltiks - Vašington 114:114 (129:119 posle produžetka) - 2:0 u seriji

/Tomas 53 - Vol 40/

Golden Stejt - Juta Džez 106:94 (1:0 u seriji)

/Kari 22 - Gober 13/

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: Kakva noć za Tomasa, UNIŠTIO Vizardse i to na VEOMA TUŽAN dan (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2017

U oba meča slavili domaćini...Odigrane su nove utakmice NBA plej-ofa i u obe su pobedili domaćini. Boston je bio bolji od Vašingtona, posle produžetka (129:119), a Golden Stejt od Jute, sa 106:94. Trenutno, Seltiksi vode sa 2:0 u seriji, dok su Voriorsi poveli sa 1:0, protiv Džeza...Seltiksi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Najmanje što sam mogao da uradim je da izađem i odigram za nju

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2017

Ajzea Tomas je čovek o kome govori cela košarkaška planeta..U prvom meču serije između Bostona i Vašingtona Ajzea Tomas je izgubio zub. Da bi popravio situaciju morao je da sedi na čuvenoj stomatološkoj stolici čitavih pet sati. Dan kasnije imao je operaciju unutar usta. Usne su mu bile otekle,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.