Tadić: Sportisti, usrećili ste narod, klanjam se pred vama

Izvor: Blic, 30.Jan.2012, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Sportisti, usrećili ste narod, klanjam se pred vama

Predsednik Srbije Boris Tadić priredio je prijem za vaterpoliste i rukometaše, koji su na Evropskim prvenstvima osvojili zlatnu i srebrnu medalju.

Prijemu su prisustvovali i otac Novaka Đokovića Srđan i stric Goran, jer je teniser Srbije juče u Melburnu odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se zahvalim svima vaterpolistima, rukometašima i Novaku Đokoviću. Čitav svet zna da se ovde igra najbolji vaterpolo, rukomet i tenis. Ovo nije prvi put da će vas građani zasluženo dočekati", rekao je Tadić.

On je dodao da su vaterpolisti, rukometaši i Đoković zaslužili zahvalnost.

"Vaši uspesi nisu došli slučajno, već nakon godina sistematskog teškog rada. Zato što ste igrali kao tim, napravili ste uspeh, ali i zato jer pripadate darovitim ljudima. Ovo je darovita nacija za sport. Pišu se sociološke rasprave kako mala zemlja pravi velike rezultate", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije istakao je da su vaterpolisti i rukometaši napravili uspeh, jer su ranije generacije "utabale stazu", kakve u tenisu nije bilo, ali "zato uvek postoji neko ko je prvi".

"Ja vam se kao predsednik Srbije zahvaljujem, jer ste usrećili narod, usrećili ste ljude u vrlo teškim vremenima", rekao je Tadić i poželeo vaterpolistima uspeh na Olimpijskim igrama, a rukometašima da se kvalifikuju na OI.

Prema njegovim rečima, mnogo se radilo proteklih godina da bi se obnovila sportska infrastruktura, jer je ona veoma važna za vrhunski sport.

"Možemo da kažemo da imamo sportske centre za pripremu vrhunskih sportista. Potrebno je objadiniti infrastrukturne projekte i da ne zaboravimo školski sport, pošto neće svi biti sportisti", rekao je Tadić.

On je uputio poruku gradjanima da podrže svoju decu da se bave sportom, jer će naučiti da istrpe poraz i naučiti kako da pobedjuju.

"Moramo da izgradimo školske hale u svim opštinama i gradovima. Suština je da naučimo svakog našeg mladog građanina sportskim veštinama, viteštvu u sportu i sportskoj kulturi. To nam je cilj kao kao državi, kao naciji", rekao je Tadić.

"Čestitam šampioni, svaka vam čast, klanjam se pred vama", rekao je Tadić.

Vaterpolisti su juče u Ajndhovenu osvojili zlatnu medalju na EP, dok su rukometaši do titule vicešampiona Evrope došli u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blizu 15.000 građana dočekalo zlatne sportiste

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jan.2012

Oko 15.000 građana došlo je ispred Skupštine grada da pozdravi vaterpoliste i rukometaše, osvajače zlatne i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, kao i da proslavi uspeh tenisera Novaka Đokovića, koji je odbranio titulu na Otvorenom prvenstvu Australije.. . Vaterpolisti su u Ajndhovenu osvojili...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Srđan Đoković: Nemam snage da gledam Novakove mečeve

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jan.2012

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, rekao je da je njegov sin načinom na koji je osvojio Australijan open zadivio, ne samo porodicu i srpski narod, nego ceo svet.. . – Svaki put kad Novak osvoji neki turnir ja pomislim da sam najponosniji otac i da je on dosegao vrhunac, ali izgleda...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Tadić: Čestitam šampioni, poklanjam se pred vama

Izvor: Studio B, 30.Jan.2012

Predsednik Srbije Boris Tadić primio je večeras u Beogradu najbolje srpske vaterpoliste i rukometaše - osvajače zlatne, odnosno srebrne medalje na kontinetalnim prvenstvima u Ajndhovenu i Beogradu...Tom prilikom Boris Tadić je istakao:"Čestitam šampioni, svaka čast, poklanjam se pred vama"...Prijemu...

Nastavak na Studio B...

Prijem za vaterpoliste i rukometaše

Izvor: NaDlanu.com, 31.Jan.2012, 00:04

Predsednik Srbije Boris Tadić priredio je u ponedeljak prijem za vaterpoliste i rukometaše, koji su na Evropskim prvenstvima osvojili zlatnu i srebrnu medalju... Prijemu su prisustvovali i otac Novaka Djokovića Srdjan i stric Goran, jer je teniser Srbije u nedelju u Melburnu odbranio titulu na Otvorenom...

Nastavak na NaDlanu.com...

Srđan Đoković: Novak je zadivio ceo svet!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2012

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan Đoković, rekao da je njegov sin načinom na koji je osvojio Australijen open, zadivio ceo svet..."Uradio je nešto neverovatno, učinio je ponosnim porodicu, prijatelje, čitav narod, a ja mislim i celu zemaljsku kuglu. Napokon su svi shvatili...

Nastavak na Vesti-online.com...

Najbolji na prijemu kod Tadića

Izvor: RTV Pink, 31.Jan.2012

Tadić:Čestitam šampioni, poklanjam se pred vama. . . Predsednik Srbije Boris Tadić primio je u Beogradu najbolje srpske vaterpoliste i rukometaše - osvajače zlatne, odnosno srebrne medalje na kontinetalnim prvenstvima u Ajndhovenu i Beogradu, uz poruku:"Čestitam šampioni, svaka čast, poklanjam...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.