Srpski olimpijci otputovali u London

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski olimpijci otputovali u London

BEOGRAD -

Srpski olimpijski tim otputovao je danas čarterom letom JAT-a sa beogradskom aerodroma Nikola Tesla na Olimpijske igre u London.

Na čelu ekipe od blizu 120 sportista bio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac.

"Osećaj je sjajan, jer je posle četiri godine konačno došao dan da krenemo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << London. Idemo pozitivni, da bodrimo jedni druge, da predstavljamo zemlju na najbolji mogući način i da dođemo do dobrih rezultata", rekao je Divac Tanjugu na aerodromu.

On je posebno istakao sjajnu atmosferu koja srpske olimpijce čeka u Londonu.

"Svakim danom sve više sportista pristiže, već danas- sutra biće to Olimpijada u pravom smislu, sa dosta druženja, podrške, fer-pleja. Nadam se da će reprezentativci uspeti da naprave ono što žele", istakao je Divac.

Među sportistima koji su danas otišli u London bili su vaterpolisti, teniseri, odbojkaši, odbojkašice, rukometaši, plivači, biciklisti, džudisti, veslači, stonoteniseri.

Srbiju će u Londonu predstavljati 115 sportista u 15 sportova.

Odbojkaši i odbojkašice obećavaju maksimum

Srpski odbojkaši i odbojkašice, aktuelni šampioni Evrope, obećali su da će u Londonu pružiti svoj maksimum i poručili da se nadaju nekoj medalji.

"Vredno smo trenirale i radile za ovo. Nećemo ovog puta obećavati medalje i visok plasman. Igraćemo za Srbiju srcem, daćemo maksimum, a ako osvojimo medalju to će biti podvig i bićemo presrećni“, izjavila je kapiten odbojkašica Maja Ognjenović.

Kapiten muškog tima Bojan Janić istakao je da će ekipa sigurno predstavljati srpsku odbojku na pravi način.

"Posle Pekinga smo maštali da se nađemo ovde, bilo je teško u kvalifikacijama i sada je došao momenat da pokažemo zašta smo se spremali četiri godine. Daćemo sve od sebe, bićemo maksimalno borbeni, predstavljaćemo srpsku odbojku na pravi način, na terenu i van njega i nadam se da ćemo se vratiti sa nekom medaljom“, rekao je Janić.

Selektor odbojkašica Zoran Terzić naglasio je da će u Londonu igrati 12 najboljih selekcija na svetu i da je nezahvalno, možda čak i glupo obećavati medalju.

"Svi imaju ambiciju da se domognu medalje. Daćemo sve od sebe, ali u Londonu ćemo videti za koji rezultat je to dovoljno“, rekao je Terzić.

Kolega iz muškog tima Igor Kolaković naglasio je značaj kontinuiteta učešća na Igrama.

"Mi smo peti put uzastopno na Olimpijskim igrama, želja nam je da damo sve od sebe i nadamo seda ćemo se iz Londona vratiti sa osmehom“, poručio je Kolaković.

Vuković: Idemo da se predstavimo u najlepšem svetlu

Selektor muške rukometne reprezentacije Veselin Vuković rekao je da vice šampioni Evrope idu na Olimpijske igre da se predstave na najbolji mogući način.

"Očekujem da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, dobro smo radili, nismo imali problema sa povredama, a uspeli smo da prebolimo ono najteže sa otpisivanjem nekih igrača. Grupa je teška, ali realan cilj je četvrtfinale, a posle da vidimo", rekao je Vuković .

Kapiten rukometaša Momir Ilić istakao je da je atmosfera u ekipi fenomenalna.

"Ovih mesec dana na pripremama smo dosta dobro odradili. Dostigli smo viši nivo, pogotovo posle Skandinavija kupa gde smo pokazali da smo prava ekipa, sa karakterom. Grupa je teška, ali imamo naše šanse, idemo da se borimo i pokažemo zbog čega smo vicešampioni Evrope“, poručio je Ilić.

Tipsarević: OIimpijski turnir jači od gren slema

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je da maksimalno spreman dočekuje start Olimpijskog turnira u Londonu, koji je, kako je naveo jači od gren slema.

"Svi najbolji igrači su tu, osim povređenog Nadala. Dakle, svi žele medalju, biće veoma teško, već od drugog kola možeš da dobiješ nekog izuzetno jakog rivala. Olimpijska medalja je san za svakog od nas, ali, Đoković, Federer i Marej su svakako favoriti", rekao je Tipsarević.

On ističe da ga atmosfera uoči olimpijskog turnira podseća na Dejvis kup.

"Osećam tu energiju, jer prvo ćemo igrati za svoju zemlju, a posle za sebe. Lično, dolazim spreman, iako sam prethodne dve nedelje igrao na šljaci. Imam i dosta samopouzdanja, jer sam osvojio Štutgart, igrao još jedno finale. Nije problem što se prelazi na travu, jer sam ja od onih koji se lako prilagođavaju na novu podlogu", rekao je Tipsarević.

Nenad Zimonjić je izrazio zadovoljstvo što je Dejvis kup tim opet na okupu, a posebno što su teniseri u London otputovali sa ostalim olimpijcima.

"Ovo su moje treće Igre, ali prvi put idem čarterom. Teniska ekipa je najjača do sada, na prethodnim Igrama Novak nam je doneo jednu medalju, a sada se nadam da ćemo uspeti i više od toga", poručio je on.

Viktor Troicki je, takođe, izrazio zadovoljstvo što se Dejvis kup tim okuplja u Londonu.

"Sjajan je osećaj predstavljati svoju zemlju i nadam se najboljem", istakao je Troicki.

Udovičić: Navijajte za nas, a cilj se zna - zlatna medalja

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da ekipa nikada nije imala teže i komplikovanije pripreme, ali da cilj na Olimpijskim igrama ostaje isti - finale i borba za zlatnu medalju.

"Imali smo dosta pehova, povreda, bolesti, ali eto, i u takvoj situaciji ne odustajemo od našeg cilja.

Bez obzira na sve, mi ne kalkukišemo, cilj se nije promenio, ni u odnosu na prošlu godinu, ni pre dve, ni po povratku iz Pekinga. Naš cilj je finale, borba za zlato i za to živimo", rekao je Udovičić.

On je istakao fenomenalan pristup igrača tokom priprema.

"Momci su dali i više nego što sam očekivao, znamo šta smo prošli i to mi uliva nadu, da nadmašimo i sebe u Londonu. Pozivam navijače da nas bodre, što više mogu, da ne zamere ako na početku ne bude kako treba. Greške ćemo ispravljati u hodu, a nadam se da ćemo na kraju zaslužiti i sreću. Sad nam je potrebnija nego ikad“, zaključio je Udovičić.

Selektor je istakao da su vaterpolisti ponosni što je njihov kapiten Vanja Udovičić jedini iz kolektivnih sportova koji treći put uzastopno učestvuje na Olimpijskim igrama.

Gerasimenko: Očekujem da ispunim cilj

Srpski reprezentativac u džudou Dmitri Gerasimenko rekao je da je spreman za izazove koji ga čekaju na najvećem takmičenju.

"Osećam se dobro i nadam se da će sve biti u redu“, rekao je Gerasimenko.

Njegov trener Andrej Tabakov istakao je da se nada lepim vestima iz Londona.

"Neki takmičari su se spremali za OI i skupljali normu četiri godine, Dmitri je to uspeo za sedam meseci. U dobroj je formi, verujem u njega i nadam se dobrim vestima iz Londona“, poručio je Tabakov.

Higl: Najvažnije je da svi budemo tim

Najbolja srpska plivačica Nađa Higl izjavila je da će na Olimpijskim igrama sigurno pružiti maksimumi da se nada odličnom rezultatu.

"Naše je da damo maksimum, da se posvetimo trkama, budemo jedni uz druge i da damo koliko možemo. Nadam se najboljem rezultatu i da ćemo svi biti zadovoljni", rekla je Higlova.

Srbiju će u ženskom delu takmičenja, osim Higlove, predstavljati i Minja Najdanovski, dok će u muškom delu nastupiti čak šetorica plivača (Čavić, Lenđer, Silađi, Marković, Siljevski, Stjepanović).

Savezni trener Dejan Pejinović istakao je da je u plivanju možda i najteže osvojiti medalju.

"Prvi put u istoriji takmičenje u plivanju je redukovano u odnosu na sve prethodne OI. Ljudi koji su tamo ili imaju A normu ili sjajan rejting. Tim ove godine čini osmoro ljudi, a prvi put u istoriji štafeta 4 puta 100 slobodno. Oštra je konkurencija, svaki plasman u popodnevna plivanja su vrhunski domet, finale više od toga, a medalja, to uopšte ne treba komentarisati. Uz atletiku tu je najteže doći do medalje“, poručio je Pejinović.

Karakašević: Spreman sam, sad sve zavisi od žreba

Najbolji srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević rekao je da je potpuno spreman, ali da će njegov rezultat najviše zavisiti od sreće u žrebu.

"Sve što smo hteli da sprovedemo, sproveli smo. Spremni smo, mnogo zavisi od žreba, očekujem bolji žreb nego pre četiri godine kada mi je polufinale izmaklo za poen. Nadam se bar četvrt finalu, ali mnogo više moći ću da kažem sutra kad budemo znali žreb", rekao je on.

Srbiju će na igrama u Londonu u stonom tenisu, pored Karakasevića, predstavljati i mladi Marko Jevtović.

Selektor Boris Vukelić rekao je da su obojica odlično odradili pripreme i da jedva čekaju početak takmičenja.

"Najvažnije je da su ih zaobišle povrede, sad samo da nas posluži sreća u žrebu i nadamo se odličnim rezultatima“, poručio je Vukelić.

Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijci Srbije otputovali u London

Izvor: Kurir, 24.Jul.2012

Na čelu ekipe od blizu 120 sportista bio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac..Srpski olimpijski tim otputovao je čarterom letom JAT-a sa beogradskom aerodroma Nikola Tesla na Olimpijske igre u London. Na čelu ekipe od blizu 120 sportista bio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije...

Nastavak na Kurir...

Srpski olimpijci otputovali u London

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2012

Srpski olimpijski tim otputovao je čarterom ljetom JAT-a sa beogradskom aerodroma Nikola Tesla na Olimpijske igre u London.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srpski olimpijci otputovali u London

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Jul.2012

Srpski olimpijski tim otputovao je danas čarterom letom JAT-a sa beogradskom aerodroma Nikola Tesla na Olimpijske igre u London.. Na čelu ekipe od blizu 120 sportista bio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac.. – Osećaj je sjajan, jer je posle četiri godine konačno došao...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Srpski olimpijci otputovali u London

Izvor: BanjalukaLive.com, 24.Jul.2012

Srpski olimpijski tim otputovao je čarterom ljetom JAT-a sa beogradskom aerodroma Nikola Tesla na Olimpijske igre u London. Na čelu ekipe od blizu 120 sportista bio je predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac. "Osjećaj je sjajan, jer je poslije četiri godine konačno došao dan...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Srpski olimpijsci otputovali za London

Izvor: Studio B, 24.Jul.2012

Predolimijska euforija polako počinje. Najveći broj članova srpskog olimpijskog tima jutros je otputovao u London na 30. letnje takmičenje najboljih sportista sveta. ..Sa aerodroma Nikola Tesla ispraćeni su s porukom srećno, koja je bila ispisana na displeju sa informacijom za vreme ukrcavanja...U...

Nastavak na Studio B...

U Londonu 10 sportista iz Sirije

Izvor: NaDlanu.com, 24.Jul.2012

LONDON, 24. jula 2012. (Beta-AP) - Član Olimpijskog komiteta Sirije Sami Modalal rekao je u utorak da će ova država uprkos gradjanskom ratu poslati sportiste na Olimpijske igre u London... LONDON, 24. jula 2012. (Beta-AP) - Član Olimpijskog komiteta Sirije Sami Modalal rekao je u utorak da će ova...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.