Slaven Bilić preuzima Lokomotivu

Izvor: B92, 14.Maj.2012, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slaven Bilić preuzima Lokomotivu

Selektor Hrvatske Slaven Bilić potvrdio je da je potpisao trogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve i da će se posle šampionata Evrope preseliti u Rusiju.

"Srećan sam i ponosan što idem u veliki klub, veliki grad i izuzetno jaku ligu", rekao je Bilić novinarima u Splitu.

On nije želeo da govori o finansijskim detaljima ugovora i dodao je da su sve njegove misli trenutno skoncentrisane na pripreme Hrvata za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EP. Ipak, otkrio je koji je razlog presudio da prihvati ponudu Moskovljana.

"Jedan od najbitnijih razloga zbog kojeg sam se odlučio za Lokomotivu je taj što sa mnom u Moskvu ide ceo stručni štab reprezentacije, Aljoša Asanović, Nikola Jurčević, Mladen Pralija i Miljenko Rak", istakao je Bilić.

Lokomotiva je proteklu sezonu završila kao sedma u "šampionskoj" grupi, a porazom od Spartaka u poslednjem kolu ostala je bez mesta u Evropi.

Bilić je reprezentaciju Hrvatske preuzeo 2006. godine, uspeo je da se plasira na dva Evropska šampionata, ali nije odveo tim na šampionat sveta u Južnoj Africi 2010. godine.

Hrvatski mediji navode da je glavni kandidat za njegovog naslednika Igor Štimac, što znači da će on voditi reprezentaciju protiv Srije u kvalifikacionim mečevima za šampionat sveta u Brazilu 2014. godine.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C protiv evropskog i svetskog šampiona Španije, selekcije Italije i reprezentacije Republike Irske.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slaven Bilić na klupi Lokomotive iz Moskve

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Maj.2012

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Slaven Bilić potvrdio je danas da je potpisao trogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve i da će se posle šampionata Evrope preseliti u Rusiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Slaven Bilić preuzima Lokomotivu

Izvor: Lajk.ba, 14.Maj.2012

Selektor Hrvatske Slaven Bilić potvrdio je da je potpisao trogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Moskve i da će se posle šampionata Evrope preseliti u Rusiju.

Nastavak na Lajk.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.