Rusija zemlja prijatelj Tamburica festa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zemlja prijatelj "Tamburica festa"

"Zemlja prijatelj" ovogodišnjeg, jubilarnog, 10. po redu svetskog tamburaškog festivala "Tamburica fest 2017" je Ruska federacija. To su danas u ambasadi Rusije u Beogradu potvrdili Njegova ekselencija, Aleksandar Vasiljevič Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, i Jovan Pejčić, direktor "Tamburica festa" i predsednik Svetske tamburaške asocijacije.

"Tamburica fest 2017" će uz učešće 600 izvođača iz osam zemalja biti održan od 20. do 24. juna na Trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slobode u Novom Sadu a dogovoreno je takođe da ambasador Čepurin i svečano otvori ovogodišnji festival.

"Oduševljeni smo činjenicom da sarađujemo sa Ruskom federacijom tim pre što će na festivalu nastupiti i Simfonijski orkestar ruskih narodnih instrumenata Moskovske filharmonije "NP Osipova". Takođe, otvorili smo i teme oko buduće kulturne razmene u kojoj će naši istaknuti tamburaški orkestri reprezentovati Srbiju u Moskvi i Sankt Peterburgu. Potrebno je naglasiti da su na prethodnih devet festivala "Tamburica fest" svake godine nastupali vrhunski orkestri iz Rusije i po pravilu nagrađivani ovacijama naše publike",  potvrdio je Pejčić.
Pogledaj vesti o: Fest,   Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Čuvari tvog poštenja" najbolja predstava Teatar festa

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2017

BANJALUKA - Komad "Čuvari tvog poštenja" u izvođenju Gradskog pozorišta iz Podgorice najbolja je predstava ovogodišnjeg 20. Teatar festa "Petar Kočić", koji je održan u Narodnom pozorištu RS u Banjaluci...Režiser ovog komada Boris Liješević, prema odluci stručnog žirija koji su činili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.