Paraolimpijci stigli u Beograd

Izvor: B92, 10.Sep.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paraolimpijci stigli u Beograd

Paraolimpijska reprezentacija Srbije stigla je u Beograd, posle sjajnog nastupa na Igrama u Londonu.

Naši paraolimpijci vraćaju se sa Igara sa 5 medalja - dve zlatne i tri srebrne, što je najveći uspeh neke od naših olimpijskih ili paralimpijskih timova posle raspada SFRJ.

Let preko Ciriha kasnio je preko pola sata, ali je raspoloženje na aerodromu bilo sjajno, čemu su doprineli trubači, dovedeni da učstvuju u proslavi sjajnih rezultata.

Medalje Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Londona doneli su atletičari i stonoteniseri.

Zlatni su bili Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacnju koplja, dok je srebro iz Pekinga odbranio Draženko Mitrović.

Srebro od pre četiri godine odbranila je i Borislava Perić-Ranković, a isto odličje pripalo je Zlatku Kesleru.

Srbiju je na paraolimpijskim igrama predstavljalo 13 sportista, a njih tokom popodneva dočekuje predsednik Tomislav Nikolić.

Naša selekcija završila j eigre na 39. mestu, kao najbolja u regionu (BiH i Makedonija osvojile po zlato, Slovenija srebro, a Hrvatska je imala pet medalja – dva srebra, tri bronze).

Najuspešniji su ubedljivo bili paraolimpijci Kine, ispred Rusije i domaće Velike Britanije.

Paraolimpijske igre predstavljale su veliki uspeh i na organizacionom planu, sa prepunim borilištima i ogromnom pažnjom javnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paraolimpijci sami prave doček!

Izvor: B92, 10.Sep.2012

Paraolimpici Srbije sami sebi prave doček kako bi proslavili veliki uspeh koji su postigli na Igrama u Londonu...Naši sportisti osvojili su dve zlatne i tri srebrne medalje, ali to izgleda nije dovoljno da im se napravi doček poput onog za olimpijce mesec dana ranije...Paraolimpijski tim, koji je...

Nastavak na B92...

Kako su Britanci pozdravili svoje paraolimpijce...

Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2012

I dok naši paraolimpijci moraju sami da organizuju doček i pored sjajnih rezultata na Paraolimpijskim igrama, Britanci su danas pokazali sa koliko poštovanja se odnose prema svojim predstavnicima i osvajačima medalja na minulim Paraolimpijskim igrama.

Nastavak na Sportske.net...

Na dočeku paraolimpijaca na Terazijama par stotina ljudi (FOTO)

Izvor: S media, 11.Sep.2012, 11:04

Na organizovanom druženju paraolimpijskog tima sa građanima na platou kod Terazijske česme pojavilo oko 200 poštovalaca naših sportista...Paraolimpijski tim, koji je postigao najveći uspeh od raspada SFRJ, pozvao je ranije sve koji žele da ih pozdrave i druže se sa njima da dođu danas od 13...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.