Konte pokazao tvrdu Italiju, Tumba nije izdržao u Turskoj (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2016, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte pokazao tvrdu Italiju, Tumba nije izdržao u Turskoj (VIDEO)

Azuri savladali Škote na Malti (1:0) golom Pelea

Zanimljivu proveru imala je večeras na Malti selekcija Italije koja je ugostila Škotsku i savladala je sa 1:0. Pogodak odluke postigao je napadač Sautemptona Gracijano Pele u 57. minutu, posle sjajnog udarca sa nekih 16 metara, kojem golman gostiju Krejg Gordon nije mogao ništa.

Mogli su Azuri možda da slave i ubedljivije, ali nisu imali na drugoj strani raspoloženog rivala, pa je pitanje da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Antonio Konte imao večeras uopšte koristi od ove provere (osim što je Škotska glumila Irsku, rivala na EURO). Ekipa Gordona Strahana je za 90 minuta uputila samo jedan šut na gol rivala, dok je Italija dominirala u posedu, ali bez konkretne završnice, onako kako najčešće igra.

Budući trener Čelsija imao je u protokolu svih 30 fudbalera koje je pozvao na širi spisak, a možda je večeras odlučio koju će sedmoricu otpisati do 31. maja kada je rok da se prijave ekipe za Evropsko prvenstvo. Meč je odigrao u formaciji 3-5-2, a nastupili su: Bufon - Barzalji, Bonući, Kjelini - Kandreva (od 61. Parolo), Florenci, De Rosi (od 67. Žoržinjo), Đakerini (od 80. Bonaventura), Darmijan (od 60. Bernadeski) - Pele (od 67. Zaza), Eder (od 59. Insinje).

Filipu Stojkoviću neće u lepom sećanju ostati debi u dresu Crne Gore. Desni bek Čukaričkog odigrao je svih 90 minuta za selekciju koju sa klupe predvodi Ljubiša Tumbaković, a koja je poražena u Antaliji od Turske (1:0) na najgori mogući način, u nadoknadi vremena. Sokolovi su odlovali punih 94 minuta, ali je onda Mehmed Topal iskoristio nepažnju poslednje linije rivala, i centaršut Arde Turana sa leve strane sproveo u mrežu Vukašina Poleksića.

Iztuzetno zanimljiv meč u Torinu odigrali su Rumunija i Ukrajina, a malobrojna publika na Olimpiku imala je prilike da uživa u vatrometu golova posle kojeg je ekipa sa istoka Evrope slavila sa 4:3. Rumuni su poveli lepim golom Torhea u 23. minutu, ali je Zozulija u 43. poravnao na 1:1 i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nastavak je doneo fantastičnu partiju Ukrajinaca, koji su za samo 15 minuta spakovali tri gola u mrežu Tatarušanua, a redom su mrežu Rumuna pogađali Zinčenko, Konopljanka i Jarmolenko. Ipak, u finišu je preko Alibeka i Stančijua Rumunija izbegla blamažu pa je meč okončan prihvatljivim porazom, iako selektor Anhel Jordanesku ne može da bude zadovoljan.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.