Sirija: Islamistički front Al Nusra zarobio najmanje pet pobunjenika protiv Bašara

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Islamistički front Al Nusra zarobio najmanje pet pobunjenika protiv Bašara

Podružnica Al Kaide u Siriji koja nosi naziv Al Nusra front zarobila je najmanje pet pobunjenika, koje su obučavali Amerikanci, u noćnim napadima na selo Kuah na severozapadu Sirije, blizu turske granice, saopštila je danas posmatračka grupa Organizacije za ljudska prava.

Džihadisti su prošle nedelje već zarobili najmanje osam pobunjenika, kasno sinoć su upali u kamp za interno raseljene osobe, gde su pobunjenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << našli utočište.

Posmatrači kažu da je to bio "lov" na pobunjenike u pokrajini Idlib, koja se graniči sa pokrajinom Alepo.

Jedinicu od 54 pobunjenika su opremili i obučili Amerikanci i smestili je u Alepo, sredinom jula, kao deo američke borbe protiv Islamske države. Bez obzira što je Al Nusra u žestokom neprijateljstvu prema rivalskim džihadistima Islamske države, ubrzo se našla pod napadom Al Kaidinih lojalista.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

El Nusra front zarobio najmanje pet sirijskih pobunjenika

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:06

Podružnica Al Kaide u Siriji El Nusra front zarobila je najmanje pet pobunjenika, koje su obučavali Amerikanci, u noćnim napadima na selo Kuah na severozapadu Sirije, blizu turske granice. . Džihadisti su prošle nedelje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.