STRAH OD ALBANSKIH DŽIHADISTA Prištinski mediji: Moguće otkazivanje proslave Dana nezavisnosti SAD

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAH OD ALBANSKIH DŽIHADISTA Prištinski mediji: Moguće otkazivanje proslave Dana nezavisnosti SAD

Ovogodišnji tradicionalni koncert, koji se 4. jula održava u Prištini povodom Dana nezavisnosti SAD, po svemu sudeći će biti otkazan zbog navodno najavljenih terorističkih akcija koje na kosovske institucije pripremaju albanski džihadisti čija je baza u Siriji i Iraku, pišu prištinski mediji.

Kosovska policija je zbog toga podigla bezbednosni nivo na najviši stepen, a njeni pripadnici od ponedeljka nose i pancire, javlja prištinski Top - channel.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovske policije Baki Keljani je u pisanoj izjavi dostavljenoj tom mediju naveo sve akcije koje se u Pokrajini preduzimaju protiv eventualnih terorističkih napada, ne iznoseći detalje.

“Kosovska policija je započela istragu i krivično goni preko 130 osoba povezanih sa učešćem u terorističkim organizacijama, organizovanjem, regrutovanjem, podsticanjem i finansiranjem pojedinaca da se priključe terorističkim organizacijama. U svemu tome tesno sarađuje sa Specijalnim tužilaštvom. S tim u vezi do sada je uhapšeno preko 80 osoba, a pretreseno je preko 100 mesta gde se nalaze sumnjive osobe", naveo je Keljani.

Oni su, tvrdi se, povezani sa Albancima u Makedoniji, Albaniji, Pokrajini Kosovu, ali i drugim državama regiona sa kojima pripremaju terorističke napade na razne institucije, prenosi Top - Channel uz napomenu da policija nije potvrdila ali ni demantovala ove informacije.

Kosovska policija je, kako se navodi, saopštila da su domaće bezbednosne institucije, uključujući i tajnu službu, dobile informacije na osnovu kojih se može konstatovati da albanski džihadisti sa bazom u Siriji i Iraku, u saradnji sa svojim kosovskim saradnicima, kao i onima u Makedoniji, Albaniji i drugim državama regiona pripremaju terorističke napade na njihovim teritorijama.

U skladu sa tim saznanjima, Kosovska policija je, dodaje se, podigla nivo bezbednosti na najviši stepen, sa posebnom pažnjom na institucije kao što su skupština, predsedništvo, vlada i ministarstva.

Ističe se i da Kosovska policija ima dovoljno kapaciteta za sprečavanje eventualnih terorističkih napada, ali i da se izbori sa bilo kojim oblikom zločina ili krivičnog dela.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.