Ruski i američki državni sekretari u maratonskom razgovoru: LAVROV I KERI 12 SATI pričali o SIRIJSKOJ KRIZI

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2016, 06:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski i američki državni sekretari u maratonskom razgovoru: LAVROV I KERI 12 SATI pričali o SIRIJSKOJ KRIZI

Šefovi diplomatija Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Džon Keri, razgovarali su danas u Ženevi o saradnji na vojnom i humanitarnom planu u Siriji, a razgovori su trajali više od 12 sati.

Američki državni sekretar Keri rekao je nakon maratonskih razgovora da su Vašington i Moskva "postigli jasnoću" u vezi sa načinom postizanja primirja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Siriji, ali tehnički detalji tek treba da budu rešeni, prenosi AFP.

Keri je dodao da će američki i ruski tehnički eksperti nastaviti narednih dana razgovore u Ženevi kako bi rešili niz pitanja, dok je Lavrov kazao da "neke stvari još treba finalizovati".

Razgovorima se pridružio i izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura, prenosi AP.

Foto: AP/Tanjug

Portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova izjavila je ranije novinarima da će delegacija, predvođena Lavrovom, sa Kerijem razgovarati o rešavanju sirijske krize, kao i mogućnostima bliske saradnje u borbi protiv terorističkih grupa koje su sada aktivne u Siriji.

Zaharova je dodala da će biti govora i od drugim međunarodnim pitanjima, među kojima je i ukrajinska kriza, preneo je Tas s.

Vašington i Moskva su već nedeljama u kontaktu povodom uspostavljanja vojne saradnje u borbi protiv džihadističke grupe Islamske države u Siriji.

Razgovori su održani u ženevskom hotelu "Predsednik Vilson".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Keri i Lavrov u Ženevi duže od 12 sati razgovarali o Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Avg.2016

ŽENEVA - Šefovi diplomatija Rusije i SAD, Sergej Lavrov i Džon Keri, razgovarali su u Ženevi o saradnji na vojnom i humanitarnom planu u Siriji...Razgovori su trajali više od 12 sati...Američki državni sekretar Keri rekao je nakon maratonskih razgovora da su Vašington i Moskva "postigli jasnoću"...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.