Okvirni nuklearni dogovor će sprečiti rat

Izvor: Press, 06.Apr.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okvirni nuklearni dogovor će sprečiti rat

Vođa libanskog Hezbolaha, Sajedin Hasan Nasralah, ocenio je danas da okvirni dogovor o nuklearnom programu Teherana, koji je Iran prošle sedmice postigao sa šest svetskih sila, sprečava mogućnost regionalnog i svetskog rata.
"Nema sumnje da će iranski nuklearni dogovor biti veliki i značajan za region. Dogovor, daće Bog, sprečava izbijanje regionalnog i svetskog rata", rekao je Nasralah u intervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za sirijski TV kanal al-Ihbarija.

On je dodao da ovaj dogovor sprečava sukob "jer izraelski neprijatelj stalno preti da će bombardovati iranska postrojenja, a to bombardovanje bi definitivno dovelo do rata u regionu", preneo je Rojters.

Probni dogovor o ključnim parametrima sporazuma o iranskom nuklearnom programu, postignut u četvrtak posle osam dana pregovora u Švajcarskoj, otvorio je put ka rešavanju spora između Zapada i Teherana i postizanju sveobuhvatnog sporazuma do 30. juna.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nasralah: Okvirni nuklearni dogovor će spriječiti rat

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2015, 00:07

BEJRUT - Vođa libanskog Hezbolaha, Sajedin Hasan Nasralah, ocijenio je danas da okvirni dogovor o nuklearnom programu Teherana, koji je Iran prošle sedmice postigao sa šest svjetskih sila, sprečava mogućnost regionalnog i svjetskog rata..."Nema sumnje da će iranski nuklearni dogovor biti veliki...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.