Nemačka se uključuje u borbu protiv ID, šalje avione “tornado” u Siriju

Izvor: RTS, 26.Nov.2015, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka se uključuje u borbu protiv ID, šalje avione “tornado” u Siriju

Nemačka planira da pošalje svoje izviđačke avione “tornado” u Siriju kako bi pružila podršku u borbi protiv Islamske države, saopštio je poslanik Hrišćansko-demokratske unije Hening Ote.
Hening Ote, koji je i portparol za odbrambenu politiku u stranci nemačke kancelarke Angele Merkel kaže da će Nemačka igrati aktivniju ulogu nego ranije.
Iako vlada te zemlje još nije izdala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštenje, Ote je, kako prenosi AFP, poručio da Nemačka neće samo ojačati misiju obuke na severu Iraka već će pokazati i posvećenost borbi protiv terora Islamske države slanjem izviđačkih aviona "tornado".
Ote smatra da Islamska država može jedino biti poražena vojno, tako da, kako navodi, nijedna ideja ne treba da bude isključena u vreme kada se borimo protiv terorizma Islamske države.
"Terorizam je pretnja Nemačkoj i svetskom miru. Zajedno sa Francuskom i svim drugim državama koje se protive teroru Islamske države, mi ćemo obezvediti sve što je neophodno za borbu", rekao je Ote.
Nemačka je od završetka Drugog svetskog rata tradicionalno odbijala da šalje svoje vojnike u druge zemlje, iako se priključila misijama UN na Balkanu i koalciji NATO u Avganistanu.
Nemačka nije do sada učestvovala u vazdušnim napadima na ID u Siriji i Iraku.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemačka se uključuje u borbu protiv ID, šalje "tornado" u Siriju

Izvor: RTS, 26.Nov.2015

Nemačka planira da pošalje svoje izviđačke avione "tornado" u Siriju kako bi pružila podršku u borbi protiv Islamske države, saopštio je poslanik Hrišćansko-demokratske unije Hening Ote. Ministarka odbrane Ursula fon de Lejen ističe da Berlin može da obezbedi zaštitu, izviđanje i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.