Mađarska: Uhapšen državljanin Srbije vozač migranata

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Uhapšen državljanin Srbije vozač migranata

Mađarska policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je prevozio ilegalne migrante iz Sirije, saopštila je danas policijska kapetanija Županije Čongrad. Policajci su juče nešto posle ponoći na saobraćajnici kod naselja Reske u automobilu vozača iz Srbije otkrili šest državljana Sirije koji nisu mogli da dokažu svoj legalan boravak u Mađarskoj. Osim toga, kako je saopšteno, sinoć je u okolini Morahaloma >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u kamionetu Slovačkog državljanna otkriveno osam Avganisatanaca i dva državljana Sirije koji takođe nisu mogli dokazati legalan boravak u Mađarskoj. Protiv vozača iz Srbije i Slovačke, koji su uhapšeni, podignute su prijave zbog trgovine ljudima, dok su migranti podneli zahtev za azil i predati u nadležnost imigracione službe.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin uhapšen u Mađarskoj, prevozio Sirijce

Izvor: Mondo, 28.Mar.2015

Mađarska policija uhapsila je državljanina Srbije zbog sumnje da je prevozio ilegalne migrante iz Sirije, saopštila je policijska kapetanija Županije Čongrad...Foto: Guliver/Getty Images/John Moore..Mađarska policajci su juče nešto posle ponoći kod naselja Reške u automobilu vozača iz Srbije...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.