Lavrov: Pregovori u Astani važan korak u rešavanju sirijske krize

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2017, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Pregovori u Astani važan korak u rešavanju sirijske krize

Pregovori koji su počeli u Astani trebalo bi da postanu važan korak u rešavanju krize u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Što se tiče Sirije, obojica verujemo da sastanak koji je danas počeo u Astani između SAR vlade i oružane opozicije trebalo bi da bude važan korak ka rešavanju krize koja traje skoro šest godina“, rekao je Lavrov posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Mađarske.

Kijev pokušava da izbegne sprovođenje Minskih sporazuma, a Moskva se nada da će zemlje- garanti na to obratiti pažnju, istakao je ruski ministar.

„Nadamo se da će one zemlje EU koje predstavljaju garante Minskih sporazuma i koje su ih potpisale zajedno sa Rusijom i Ukrajinom, Nemačka i Francuska, da će Pariz i Berlin obratiti pažnju na nepriličnu izjavu predsednika Ukrajine Petra Porošenka koji pokušava da izbegne svoje obaveze“, rekao je Lavrov.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut



Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijarto: Moskva i Budimpešta mogu efikasno da sarađuju čak i u uslovima sankcija

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2017

Samit Rusija-Mađarska biće održan početkom februara, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom razgovora sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom.. . „Osim današnjeg sastanka ovde u Ministarstvu spoljnih poslova, imaćete priliku da gotovo o svim sektorima naše saradnje...

Nastavak na Vostok.rs...

Lavrov pozdravio sirijske mirovne pregovore u Kazahstanu

Izvor: Beta, 23.Jan.2017

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov pozdravio je danas sirijske mirovne pregovore u Kazahstanu i izjavio da izaslanik UN za Siriju posreduje izmedju predstavnika vlade u Damasku i pobunjeničkih grupa.Lavrov je na konferenciji za novinare u Moskvi rekao da je Rusiji "drago da su ti pregovori...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.