Kremlj osudio retoriku SAD i Britanije

Izvor: RTS, 26.Sep.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj osudio retoriku SAD i Britanije

Kremlj je oštro osudio "neprihvatljiv ton i retoriku" američkog i britanskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama zbog optužbi o navodnom "varvarskom ponašanju" i ratnim zločinima koje su izrekli u UN na račun ruske vojske u Siriji.
"Smatramo da su ton i retorika predstavnika Velike Britanije i SAD neprihvatljivi i da bi takva retorika mogla da nanese štetu rešavanju problema u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Siriji", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov.

On je rekao da uprkos prekidu primirja Moskva ne gubi nadu u političko rešenje sirijske krize.
Peskov je takođe izrazio zabrinutost zbog toga što "teroristi koriste primirje za grupisanje redova, popunjavanje arsenala i očigledno pripremanje napada".
SAD, Francuske i Velike Britanije, koje su za sinoć sazvale sednicu Saveta bezbednosti UN, okrivile su Moskvu da podržava ofanzivu saveznika, sirijskog predsednika Bašara el Asafa, koji je pokrenuo vojnu operaciju da preuzme kontrolu nad pobunjeničkim četvrtima Alepa.
Američka ambasadorka Samanta Pauer izjavila je pre napuštanja sednice da Rusija "stalno govori jedno a radi drugo" i optužila je za "varvarstvo".
Francuski ambasador Fransoa Delatr govorio je "ratnim zločinima" u Alepu, dok je britanski ambasador Metju Rajkroft pominjao Međunarodni sud za ratne zločine.
Kada je sirijski ambasador pri UN Bašar Džafari pozvan da se obrati skupu, ambasadori SAD, Velike Britanije i Francuske su napustili sednicu u znak protesta.
Ruski ambasador Vitalij Čurkin optužio je sirijske pobunjenike da sabotiraju primirje dogovoreno 9. septembra, a zapadnu koaliciju za neuspeh što nije razdvojila pobunjenike od džihadista i drugih terorističkih grupacija na terenu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj osudio retoriku SAD i Britanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016

Kremlj je danas oštro osudio "neprihvatljiv ton i retoriku" američkog i britanskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama (UN) zbog optužbi o navodnom "varvarskom ponašanju" i ratnim zločinima koje su izrekli u UN na račun ruske vojske u Siriji..."Smatramo da su ton i retorika predstavnika Velike...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Peskov: Neprihvatljiv ton retorike SAD i Britanije o sirijskom pitanju

Izvor: Vostok.rs, 27.Sep.2016, 08:11

Ton retorike Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država o sirijskom pitanju je neprihvatljiv, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući rezultate sastanka Saveta bezbednosti UN.. . „Ističemo neprihvatljivost tona retorike zvaničnih predstavnika Velike Britanije i SAD...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.