Isporučena pomoć u četiri opkopljena grada u Siriji

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isporučena pomoć u četiri opkopljena grada u Siriji

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) saopštio je da je dostavio humanitarnu pomoć u četiri opkoljena grada u Siriji koja 6 meseci nisu dobila nikakvu pomoć.

MKCK je dodao da je isporuka došla do 60.000 stanovnika u opkoljenim gradovima ; Madaja, Zabadai, Fua i Kafraja.

Sirijski Crveni polumesec, koji je učestvovao u distribuciji pomoći, saopštio je da MKCK uputio 53 kamiona do Madaje i Zabadanija, koje su sirijske snage opkolile, i dodao da je 18 kamiona stiglo do druga dva grada koja su pod opsadom pobunjenika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Crveni krst isporučio pomoć u četiri opkopljena grada u Siriji

Izvor: Blic, 25.Sep.2016

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) saopštio je večeras da je dostavio humanitarnu pomoć u četiri opkoljena grada u Siriji koja šest meseci nisu dobila nikakvu pomoć...Inter-agency convoys are delivering food, nutrition, health & other aid in #Madaya #Zabadani #Foah #Kafraya w/ @UN @SYRedCrescent...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.