Iran pozavo S.Arabiju da ne šalje vojsku u Siriju

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran pozavo S.Arabiju da ne šalje vojsku u Siriju

Zamenik načelnika generalštaba iranske vojske Masud Džazajeri upozorio je danas Rijad da ne šalje vojsku u Siriju, nakon sto je Saudijska Arabija rasporedila borbene avione u Turskoj.

Prema njegovim rečima, Iran svakako neće dozvoliti da se situacija u Siriji razvija na način na koji to žele zemlje koje podržavaju pobunjenike, rekao je general Džazeri iranskoj televiziji Al Alam, a prenosi AFP.

Rijad je u subotu saopštio da je rasporedio borbene avione >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u turskoj vazduhoplovnoj bazi Indžirlik kako bi "intenzivirao" operacije protiv takozvane Islamske države (IS) u Siriji.

Turska je gađala pozicije kurdske i sirijske vojske u severnoj Siriji, što dodatno komplikuje napore da se okonča rat u kome je od početka 2011. godine poginulo 260,000 ljudi.

Iran podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada slanjem "vojnih savetnika'' i dobrovoljaca da se bore uz sirijske snage, navodi Frans pres.

"Teroristi koji se danas bore u Siriji su snage Saudijske Arabije, Amerikanci ili reakcionarne snage u regionu," rekao je Džazajeri.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Komplikuje se situacija u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2016

Zamenik načelnika generalštaba iranske vojske Masud Džazajeri upozorio je danas Rijad da ne šalje vojsku u Siriju, nakon sto je Saudijska Arabija rasporedila borbene avione u Turskoj...Prema njegovim rečima, Iran svakako neće dozvoliti da se situacija u Siriji razvija na način na koji to žele...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.