(FOTO) OČAJNA SUPRUGA OTETOG BRITANCA: Oslobodite mi muža!

Izvor: Press, 21.Sep.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) OČAJNA SUPRUGA OTETOG BRITANCA: Oslobodite mi muža!

Supruga britanskog humanitarnog radnika Alana Heninga, kog su oteli pripadnici ekstremističke Islamske države, apelovala je danas na otmičare da joj oslobode supruga.
U saopštenju, objavljenom preko britanskog Forin ofisa, supruga Barbara Hening je navela da je pokušavala da komunicira sa Islamskom državom i da je poslala “neke veoma važne poruke”, ali da joj niko nije odgovorio.
Hening (47), >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji je u Britaniji radio kao taksista, otet je u decembru prošle godine u Siriji.
- Alan je miroljubiv, nesebičan čovek koji je napustio porodicu i posao da bi vozio konvoj u Siriju sa muslimanskim kolegama i prijateljima kako bi pomogao ljudima – navela je Barbara Hening, preneo je BBC.
Ona je istakla da se moli da ljudi koji drže Alana odgovore na njenu poruku i kontaktiraju je pre nego što bude prekasno.
- Preklinjem ljude iz Islamske države da se zagledaju u srca kada budu čuli ovu poruku i oslobode mog supruga Alana Heninga – navela je ona.

 
Poznati ideolog džihada Abu Mohamed al Makdisi pozvao je juče Islamsku državu da oslobode Heninga, ističući da islam zabranjuje da se povređuju nemuslimani koji rade za humanitarne agencije.
Islamska država je ranije objavila video snimak pogubljenja dvojice američkih novinara Džejmsa Folija i Stivena Sotlofa, i zapretila da bi u znak osvete zbog američke i vojne akcije protiv njih sledeća žrtva mogao biti Hening.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.