Britanija povisila nivo opasnosti od terorizma

Izvor: RTS, 29.Avg.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija povisila nivo opasnosti od terorizma

Velika Britanija je podigla nivo opasnosti od terorizma s "bitnog" na "ozbiljan", drugi najviši nivo, ali je istakla da nema neke konkretne pretnje, rekla je sekretarka unutrašnjih poslova Tereza Mej, prenosi Bi-Bi-Si.

Novi nivo proglašene opasnosti od terorizma znači da se teroristički napad smatra "veoma verovatnim", ali je Mej rekla da nema informacija o tome, prenosi Beta.

Ona je objasnila da je uvođenje višeg nivoa povezano sa razvojem događaja u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Iraku i Siriji.

Mej je dodala da je odluka koju je doneo Združeni analitički centar za terorizam, zasnovana na obaveštajnim podacima.

London je u više navrata izrazio zabrinutost zbog toga što su se i neki Britanci uključili u ratove u Iraku i Siriji, a potom se vraćaju u Veliku Britaniju gde bi mogli vršiti napade.

Pomoćnik komesara za borbu protiv terorizma Mark Rouli je rekao da stepen "ozbiljan" na petostepenoj skali opasnosti od terorizma znači da će biti pojačane patrole i uvedene druge bezbednosne i zaštitne mere.

On je pozvao građane da vlastima prijave one u koje sumnjaju da su teroristi.

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da planira uvođenje nove regulative koja bi otežala Britancima putovanje u Siriju i Irak da bi se tamo borili uz islamske ekstremiste.

Kameron je rekao kako će u ponedeljak u parlamentu izneti detalje svog plana, kojim se, između ostalog, predviđa i konfiskovanje pasoša.

Britanija je ovih dana povisila stepen pretnje od međunarodnog terorizma na "ozbiljan", odnosno drugi najviši nivo, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Britanija u strahu od terorizma

Izvor: RTS, 29.Avg.2014

Velika Britanija podigla nivo opasnosti od terorizma s "bitnog" na "ozbiljan". Iako je to drugi najviši nivo, nema neke konkretne pretnje, rekla sekretarka unutrašnjih poslova Tereza Mej, prenosi Bi-Bi-Si...Novi nivo proglašene opasnosti od terorizma znači da se teroristički napad smatra "veoma...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.