Bazuka-demokratija

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2015, 06:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazuka-demokratija

Najopasnija demokratija danas govori engleski jezik, sa američkim akcentom. Deli se na demokratore (sa bazukama) i demokratisane (sa dugovima). Demokratori bazukama privode pacijente demokratiji. I da nije onog "njet", bojim se, bogami, da bi nas Amerika već sve izdemokratisala do kostiju i moždanih vijuga. Samo se ne zna koga bi zapalo da bude Avganistan, Sirija, Irak, Grčka, a koga Srbija.

Modus operandi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << demokratije koja govori engleski sa američkim akcentom jeste da vlada Planetom. A, da bi vladala Planetom, mora najpre da vlada moždanim vijugama vlastitog naroda. To se postiže izmišljanjem neprijatelja koji preti sa svih strana i u načelu smišlja zlo demokratiji sa američkim akcentom.

Kada se podanici uzvišene demokratije ubiju u pojam do paničnog straha od neprijatelja koji samo što nije udario, odjeknu trube i krenu bazuke da pacifikuju fantoma koji je nešto zucnuo protiv prava američke demokratije da vlada celim svetom, od Jadrana do Triglava. Neprijatelja treba dotući dok je još nejačak, pa za takav poduhvat postoji takozvana Preventivna doktrina Harija Trumana, još iz 1947. godine: "Totalitarni režimi bilo gde u svetu prete bezbednosti SAD." I svaka zemlja koja se ne podvrgne demokratizaciji (tipa Gvantanamo, na primer) sama po sebi je "totalitarna" i kandidat za bazuku.

Još je Nirnberški sud Hitlerovim glavešinama presudio da je "preventivna vojna akcija na stranoj teritoriji opravdana samo u slučaju neposredne i očite potrebe za samoodbranom koja ne dozvoljava neki drugi izbor sredstava niti, pak, ima vremena za pregovore", ali američka Imperija ne govori taj jezik. Kada u ruci držiš malj, sve su ti okolo ekseri.

Kako bi, stoga, ogoljen do suštine, izgledao, recimo, ovaj ugovor Amerike (i njenih satelita) oko iranskog nuklearnog potencijala, te strašne pretnje nuklearnoj Americi? Ovako: Iran ima dvostruku, geografsku i geološku vrednost za "bezbednost" Amerike. Geografski je u naftonosnom Zalivu, na raskršću Bliskog istoka i ruskih stepa. Geološki, Iran je sused sa (američkim vazalom) Saudijskom Arabijom koja leži na njenih 264,3 milijarde barela nafte. Sam Iran ima ispod zemlje 132,5 milijarde barela. Dovoljno za bazuku, pa je "demokratija" ovaj okean nafte opasala njenim demokratskim vojnim bazama posejanim po vazalskim zemljama Zaliva i u okolnom Pakistanu, Avganistanu, Turskoj, Iraku, Kipru, Izraelu, Omanu, Dijego Garsiji (Indijski okean).

Iranska pretnja barelima demokratije posebno je važna i zato što je, zajedno sa Indijom i Pakistanom, Iran član Šangajske organizacije za saradnju (sa Kinom u centralnoj ulozi). Grupu povezuje Ugovor o uzajamnoj ekonomskoj i vojnoj pomoći, u kojoj su Rusija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Uzbekistan - uglavnom srednjoazijske zemlje sa bogatim izvorima energije.

Vazali koji drugde po svetu obožavaju američku bazuka-demokratiju, od Prištine, preko Tirane do Beograda - mogu, dakle, za sada, da mirno dremaju američki san; demokratija koja govori engleski sa američkim akcentom stražari ovog trenutka nad njihovim snom sa 755 vojnih baza po svetu. Iz tih baza su obarali nacionalne lidere, od Kube do Venecuele, Beograda... Demokratijo, koliko despotizma u tvoje ime!
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.