MALA NEVESTA: Otac ćerku (6) udao da otplati dug od 2.500 dolara!

Izvor: Kurir, 12.Apr.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALA NEVESTA: Otac ćerku (6) udao da otplati dug od 2.500 dolara!

Tadž Mohamed je pozajmio 2.500 dolara kako bi platio lečenje svoje žene pa je udao ćerku

Tadž Mohamed je prošle godine odlučio svoju ćerku Nagmu, koja je tada imala samo šest godina, udati za mladića (19).

"Bilo mi je užasno teško, ali morao sam to učiniti", kaže Tadž. On, njegova žena i devetero dece su pobegli u izbeglički kamp u okolini Kabula gde su se nadali da će pronaći bolji život. No majka se razbolela, a sin (3) je umro od hladnoće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Tadž Mohamed je pozajmio 2.500 dolara kako bi platio lečenje svoje žene. Dug nije mogao da vrati pa je udao ćerku za sina muškarca koji mu je novac pozajmio.

Borci za ljudska prava saznali su za njihovu priču te su angažovali američku advokata Kimberli Motli, bivšu misicu i majku troje dece koja živi na relaciji Kabul - Milvoki.Ona je uspela da devojčicu vrati porodici, a anonimni donator je platio dug njenog oca. Devojčica koja danas ima sedam godina uskoro bi trebalo da krene u školu.
Pogledaj vesti o: Serija Mala Nevesta

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Prodavao ćerku da bi otplatio dug

Izvor: Blic, 12.Apr.2014

Nagmu je otac pre tri godine prodao muškarcu pošto nije mogao da vrati novac koji je pozajmio. Nepoznata osoba otplatila je dug i devojčica je ponovo s porodicom...- Odluka je bila teška. Znam da nisam prvi koji je prodao svoje dete, ali bilo je tako strašno odreći se Nagme - priča otac devojčice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.