PODRŠKA KOLEGA NOVINARKI “BLICA” Niko nema pravo da na pitanja odgovora pretnjom

Izvor: Blic, 11.Jul.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PODRŠKA KOLEGA NOVINARKI “BLICA” Niko nema pravo da na pitanja odgovora pretnjom

Klub novinara Banjaluka osudio je verbalne pretnje, uvrede i psovke koje je Dragan Kremenović, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz Banjaluke, uputio novinarki „Euroblica“ Željki Javorac.

- Novinarka je Kremenovića nazvala da proveri tačnost informacije, u ovom slučaju odluke suda, što je bio njen posao i obaveza. Kremenović, kao ni bilo koji drugi građanin ili funkcioner, nema pravo da novinarima, koji rade svoj posao, odgovara psovkama i pretnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - navode iz Kluba novinara.

Kako ističu, ovo je još jedna među učestalim i nimalo bezazlenim pretnjama novinarima na koje Klub novinara Banjaluka godinama ukazuje. Zbog ovakvih slučajeva je nedavno održan i sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova (MUP) RS Draganom Lukačem.

Pročitajte još:

- Pozivamo MUP RS da hitno ispita ovaj slučaj i da javnost obavesti o koracima koje su preduzeli. Takođe, pozivamo ministra Lukača da omogući novinarima da prijave pretnje policiji bez smetnji – poručuju iz Kluba novinara Banjaluka.

Iz Kluba novinara Banjaluka podsećaju da svako ko nije zadovoljan pitanjima ili načinom rada bilo kojeg novinara može da ne odgovara na pitanja ili da iskoristi zakonska i pravna sredstva da zaštiti svoja prava, ako smatra da postoji osnova za to.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Funkcioner SNSD-a prijetio i vrijeđao novinarku

Izvor: Cafe.ba, 11.Jul.2016

BANJALUKA - Klub novinara Banjaluka najoštrije je osudio verbalne prijetnje, uvrede i psovke, koje je Dragan Kremenović, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iz Banjaluke, uputio novinarki „Euroblica Željki Javorac.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.