Juratović: Stabilnost Balkana zavisi od odnosa Beograda i Zagreba

Izvor: RTS, 04.Jun.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juratović: Stabilnost Balkana zavisi od odnosa Beograda i Zagreba

Stabilnost i prosperitet zapadnog Balkana zavise upravo od odnosa Beograda i Zagreba, izjavio je poslanik Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) i član spoljnopolitičkog odbora Bundestaga zadužen za Balkan Josip Juratović.
Josip Juratović se početkom ove nedelje u Beogradu sastao sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon čega je poručio da Srbija i Hrvatska sva svoja pitanja treba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da rešavaju bilateralno "jer je to i u interesu Evropske unije".
Komentarišući aktuelne odnose Srbije i Hrvatske, Juratović u intervjuu za Hinu tvrdi da "nisu u pitanju tenzije u toj meri koliko retoričko sučeljavanje".
"Važno je da se nađe rešenje, da se razgovara, razmenjuju mišljenja i iskustva. Važno je gledati unapred - na prošlost se više ne može uticati, ali na budućnost može", rekao je Juratović.
On je poručio da treba "savladati trgovinske barijere i obezbediti trgovinske povlastice jer svako unošenje novih tenzija i ekonomske nesaradnje šteti svima u regionu".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ideologija ne bira žrtve

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jun.2016, 05:12

Zapadni Balkan je momentalno u fazi Vajmarske Republike i zato je bitno da naša demokratija, vrednosti i pravila igre zažive i da se to poštuje, a to možemo dokazati time kako se odnosimo prema onome što je bilo u prošlosti. Suočavanje s prošlošću je neodvojivo od ljudskih prava, pre svega...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.