Hrvatska traži od Rusije da šalje manje turista

Izvor: RTS, 07.Mar.2016, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska traži od Rusije da šalje manje turista

Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov rekao je da mu je, kada je najavio da 300.000 Rusa planira da ove sezone dođe na letovanje u Hrvatsku, rečeno da je hrvatski deo Jadrana prebukiran i da broj svede na 100.000 turista. Ministarstvo turizma navelo je da ne zna na koji razgovor ruski ambasador misli jer je zvanični sastanak sa hrvatskim ministrom zakazan za sutra.
Azimov je na sastanku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Rijeci, gde je govorio i o viznom režimu i sankcijama Rusiji, za koje smatra da su naštetili Hrvatskoj, rekao da je mislio da će podatak o velikom broju ruskih turista koji žele na Jadran razveseliti predstavnike hrvatskog ministarstva turizma, prenosi hrvatski portal 24 sata.

"Rekli su mi da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Nemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100.000", istakao je Azimov.
Hrvatsko Ministarstvo turizma reagovalo je saopštenjem u kom navodi da ne zna na koji tačno razgovor Azimov misli, s obzirom na to da je zvanični sastanak ambasadora i ministra turizma Antona Klimana zakazan tek za sutra.
U saopštenju se dodaje da se Kliman prošle sedmice sastao sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Mirom Kovačem da bi ruskim turistima omogućili jednostavniju i bržu proceduru za dobijanje viza.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska traži od Rusije da ne šalje mnogo turista

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2016

Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov izjavio je danas da mu je, kada je najavio da ove sezone u Hrvatsku na letovanje planira da dođe 300.000 Rusa, rečeno da je hrvatski deo Jadrana prebukiran i da broj svede na 100.000 turista, preneo je portal 24.sata.hr...Azimov je, kako se navodi,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.