Duraković najavljuje zahtev za ponovno prebrojavanje glasova

Izvor: RTS, 04.Okt.2016, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković najavljuje zahtev za ponovno prebrojavanje glasova

Aktuelni načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković ne miri se sa najavljenom mogućnošću da izgubi izbore u toj opštini i najavljuje da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova.
Srpski kandidat Mladen Grujičić i dalje u prednosti u odnsu na Durakovića kada je reč o glasovima, a nakon što je Opštinska izborna komisija Srebrenice juče utvrdila da Grujičić ima oko 1.000 glasova manje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Duraković kaže da je već u izbornoj noći bilo jasno da u ukupnom broju glasova njegovog protivkandidata nešto nije u redu.
"To jednostavno nije bilo logično. Zbog toga sam već napravio pritužbu i tražiću od CIK-a da se ti glasovi opet prebroje", kazao je Duraković, koji je ranije rekao da će, ukoliko izgubi na izborima, tražiti odgovornost svih bošnjačkih faktora koji su tome doprineli.
Za portal Kliks, Duraković tvrdi da je očito došlo do kršenja izbornih pravila.
"Simptomatične su i druge stvari gde je na nekim bošnjačkim biračkim mestima dolazilo do poništavanja mojih glasačkih listića. Neprirodno je da u bošnjačkom mestu Luka, koje je moje rodno mesto, dva glasa dobije Grujičić, a gde je nekoliko mojih glasova poništeno. Dešavaju se neke agresivne i neprirodne stvari koje je neko proveo na terenu", kaže Duraković, koji se još uvek nada pobedi.
Na osnovu poslednjih ažuriranih podataka CIK-a BiH za načelnika Opštine Srebrenica obrađeno je 85 odsto biračkih mesta.
Na osnovu dosadašnjih rezultata Mladen Grujičić je osvojio 3.879 glasova, a Ćamil Duraković 1.631 glas. Osim glasova u odsustvu i onih koji dolaze poštom ostalo je da se obrade još četiri redovna biračka mesta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Duraković hoće ponovno prebrojavanje glasova

Izvor: OkRadio.rs, 04.Okt.2016

Srebrenica -- Aktuelni načelnik srebreničke opštine Ćamil Duraković ne miri se sa najavljenom mogućnošću da izgubi izbore u toj opštini. On je najavio da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova. Srpski kandidat Mladen Grujičić i dalje u prednosti u odnsu na Durakovića kada je reč...

Nastavak na OkRadio.rs...

Srebrenica: Duraković traži ponovno prebrojavanje glasova

Izvor: SandzakPress.net, 04.Okt.2016

Bošnjačke stranke iz Srebrenice zatražile su od Centralne izborne komisije ponovno prebrojavanje glasova za tu opštinu. Smatraju kako se trebaju provjeriti nelogičnosti u velikoj razlici glasova koje je dobio kandidat srpskih stranaka za načelnika Mladen Grujičić u odnosu na glasove koje su dobile...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.