Cipras: Nadam se novim pregovorima o Kipru

Izvor: RTS, 13.Jul.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Nadam se novim pregovorima o Kipru

Grčki premijer Aleksis Cipras poručuje da Grčka ostaje posvećena pronalaženju rešenja za krizu na Kipru kroz dijalog i da se nada da će se ponovo sesti za pregovarački sto.
"Uvek imam u glavi jednu izreku - da najopasniji pas nije onaj koji laje, odnosno da neko ne mora da laje da bi bio dobar čuvar. Mi ne lajemo mnogo, ali branimo naš suveretnitet", rekao je Aleksis Cipras na pres-konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji predvodi srpsku delegaciju u poseti Grčkoj.

Cipras smatra da svi treba da poštuju međunarodno pravo, a poslednji razvoj događaja u vezi s kiparskim pitanjem je, kako kaže, nešto što Grčku "ne čini srećnom".
Odgovarajući na pitanja domaćih novinara, Cipras je rekao da je Grčka okrenuta pronalaženju rešenja za sve probleme dijalogom i političkim programom.
"Poslednji događaji pokazuju da onaj ko ima plan i strategiju ne menja svoju poziciju kao neko košulje, već se ponaša u skladu sa međunarodnim pravom", rekao je Cipras.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cipras: Nadam se novim pregovorima o Kipru, samo dijalog

Izvor: B92, 13.Jul.2017

Solun -- Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je da Grčka ostaje posvećena pronalaženju rešenja za krizu na Kipru kroz dijalog...Kako kaže, nada se da će se ponovo sesti za pregovarački sto..."Uvek imam u glavi jednu izreku - da najopasniji pas nije onaj koji laje, odnosno da neko ne mora da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.