VAN HEJLEN SVIRAO U NJUJORŠKOM KLUBU VOT

Izvor: Kurir, 06.Jan.2012, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAN HEJLEN SVIRAO U NJUJORŠKOM KLUBU VOT

Publika, koju su činile poznate ličnosti, gurala se da vidi pevača Dejvida Lija Rota

NJUJORK - Ponovo okupljena hard rok grupa "Van Hejlen" (Van Halen), sa pevačem Dejvidom Lijem Rotom (David Lee Roth) u postavi, nastupila je u mondenskom kafeu u njuorškom Vest Vilidžu sa svojim najvećim hitovima kao što su "Jump" i "Panama".

Publika, koju su činile poznate ličnosti, gurala se u Kafeu Va (Cafe >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Wha) da vidi Rota, gitaristu Edija van Hejlena (Eddie), njegovog brata Aleksa (Alex) na bubnjevima i Edijevog sina Volfganga (Wolfgang) na basu. Rot je izjavio da je bio nervozniji pred ovaj nastup nego pred bilo koji koncert Van Hejlena u njujorškom Medison skver gardenu.

Grupa "Van Hejlen" će 7. februara objaviti novi studijski album "A Different Kind Of Truth", prvi sa Rotom nakon bestseler albuma "1984" iz iste godine. To će istovremeno biti prvi studijski album "Van Hejlena" od 1998. godine. Grupa je najavila da će u februaru krenuti na turneju.

"Van Hejlen" je sa Dejvidom Lijem Rotom objavili šest visokotiražnih albuma, od kojih su debitantski "Van Halen" (1978) i "1984" prodati u po više od 10 miliona primeraka samo u SAD. Rot je posle "1984" - gde se nalazi megahit "Jump" - napustio grupu, a zamenio ga je Semi Hagar (Sammy Hagar), s kojim je bend nastavio da niže velike američke uspehe sve do 1995. godine.

Poslednji album "Van Halen III" (1998) snimljen je sa pevačem Gerijem Čeroneom (Gary Cherone), nekadašnjim članom grupe "Extreme", i nije se prodavao naročito dobro. U međuvremenu se Semi Hagar vraćao u grupu, kao i Dejvid Li Rot - za potrebe jedne nove pesme na kompilaciji "Best Of Volume I" (1996). Rot je zvanično ponovo u grupi od 2006. godine.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Van Hejlen svirao u njujorškom klubu

Izvor: NaDlanu.com, 06.Jan.2012

Ponovo okupljena hard rok grupa "Van Hejlen", sa pevačem Dejvidom Lijem Rotom u postavi, nastupila je u mondenskom kafeu u njuorškom Vest Vilidžu sa svojim najvećim hitovima kao što su "Jump" i "Panama"...Publika, koju su činile poznate ličnosti, gurala se u Kafeu Va (Cafe Wha?) da vidi Rota,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.