SVAKI DESETI AMERIKANAC NA PILULAMA ZA SREĆU

Izvor: Kurir, 20.Okt.2011, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKI DESETI AMERIKANAC NA PILULAMA ZA SREĆU

VAŠINGTON - Svaki deseti Amerikanac stariji od 12 godina uzima antidepresive, lek koji je postao veoma popularan u poslednjih nekoliko decenija, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

U studiji, kojom je obuhvaćeno 12.000 ljudi, navodi se da antidepresive redovno uzima 11 odsto Amerikanaca, od kojih je najviše žena.

Istraživanje je pokazalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u periodu od 2005. do 2008. godine korišćenje antidepresiva povećano za 400 odsto u odnosu na period 1988-1994 i da je taj lek treći na listi lekova koje doktori prepisuju osobama starosti od 18 do 44 godine.

Gotovo četvrtina Amerikanaca (23 posto) starosti od 40 do 59 godina bori se sa depresivnim stanjima uzimanjem lekova, a žene su zastupljene 2,5 puta više od muškaraca. Istraživanje je, takođe, pokazalo da je bela populacija sklonija antidepresivima od crnačke.

Kada su im jednom prepisani, većina ljudi nastavlja da uzima antidepresive. Više od 60 odsto Amerikanaca koristi ove lekove najmanje dve godine, a oko 14 odsto ih uzima više od deset godina.

Antidepresivi, koji su u početku bili isključivo namenjeni depresiji, koriste se danas u lečenju čitavog niza problema kao što su anksioznost, opsesivno kompulsivni poremećaj, bulimija, pa čak i post traumatski stres, prenosi Rojters.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svaki deseti Amerikanac na antidepresivima

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2011

VAŠINGTON - Svaki deseti Amerikanac stariji od 12 godina uzima antidepresive, lijek koji je postao veoma popularan u posljednjih nekoliko decenija, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

PRVI SEKS SVE KASNIJE: IMA NEČEG I U DRŽANJU ZA RUKE

Izvor: Kurir, 21.Okt.2011, 09:04

Seks u leru!..Iako danas srednjoškolci imaju neverovatnu slobodu kad je reč o kretanju, druženju, komuniciranju, pa čak i seksu, promenio se njihov odnos prema vođenju ljubavi...Evo šta je donelo istraživanje američkog centra za kontrolu i prevenciju bolesti:..1. U padu je broj tinejdžera koji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.