NIN INTERVJU Ljajić: Nisam Vučićev trojanski konj

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIN INTERVJU Ljajić: Nisam Vučićev trojanski konj

Rasim Ljajić u intervjuu za novi broj NIN-a priču da će biti ministar spoljnih poslova naziva izmišljotinom.

- Niti je mene ko to pitao, niti sam ja to tražio. Mislim da je čitava priča izmišljena, ne znam s kojim razlogom - navodi Ljajić.

A o predsedničkoj kandidaturi kaže da ne bi izašao s tom idejom iako je pre godinu dana doneo odluku da je znao da će to ovakve reakcije da izazove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Doneli ste odluku da pobedite?

- Da se kandidujem. Krajnje sam realan čovek, kao što znate. Svako kome je palo na pamet kandidovao se do sada, ali kada sam ja najavio tu mogućnost, usledile su brutalne optužbe.

Da ste Vučićev trojanski konj?

- Nisam to najavio ni svojoj stranci, nisam rekao ni...

Kome, vođi?

- Premijeru Vučiću. Iako je iz razloga korektnosti trebalo to da uradim, a nisam jer do izbora ima još godinu dana.

Niste vi Vulin pa da ga pitate?

- Pa nemojte sada... A sada dobijam optužbe da sam sa Vučićem napravio dogovor da bih oduzimao glasove demokratskom bloku, u korist kandidata SNS. Čujem da time povećavam svoj ucenjivački kapacitet prema SNS, ali ne čujem optužbe upućene drugim kandidatima. Valjda i ja imam pravo posle 15 godina da izađem na izbore pod svojim imenom i da sebe izmerim. Nemam drugog motiva.

Kako očekujete eventualni uspeh znajući domete vaše stranke?

- Stalno nas optužuju da smo u koalicijama kako bismo se održali na vlasti. I sada želim da izmerim sebe i stranku, to je jedini motiv. Kada su me pitali zašto nisam izašao na parlamentarne izbore samostalno, rekao sam da neću tu vrstu rizika. Mislim da ne bismo prešli cenzus u ovakvoj konkurenciji.

Kada vidite taj sistem koji funkcioniše po ulizivačko-udvoričkom mehanizmu, ministri u podređenom položaju u odnosu na predsednika Vlade, kako vam se to čini dok sedite sa njima?

- To je vaša konstatacija, ne slažem se s tim.

Mislim na to kada se obraća ministrima sa „tišina, sedi tamo“?

- Mora da postoji doza poštovanja hijerarhije, onoga ko snosi najveću odgovornost, i realno je uvek najteže prvom čoveku. Ovo drugo mislim da nije, ali ako i jeste tačno, nije problem u Vučiću, koliko u drugima. Siguran sam da Vučić to od njih ne traži, ako se na taj način ponašaju.

PUNA ISTINA O SAVAMALI

Kada usred noći dođe 30 ljudi sa fantomkama i bejzbol palicama, pitali ste Stefanovića na Vladi - izvini, šta si odgovorio građanima, ko je kriv?

- Da ne bi imali Vlada, društvo i država štete, nadležne institucije moraju da izađu sa punom istinom o tome šta se dogodilo i ko je kriv, i krivci da budu sankcionisani. Tačka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.