Predsednički izbori u SAD: Sandersove pristalice neće Hilari Klinton

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jul.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednički izbori u SAD: Sandersove pristalice neće Hilari Klinton

Pristalice Bernija Sandersa, partijskog rivala Hilari Klinton, odbile su da poslušaju njegov poziv da se, posle propasti njegove pretkandidature, ujedine iza nje kao predsedničke kandidatkinje Demokratske stranke i dans, drugi dan uzastopno, izašli su da protestuju ulicama Filadelfije gde se održava partijska konvencija.

Protestovali su pred Gradskom većnicom u podne, a nameravaju da se kasnije pridruže grupama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje protestuju zbog policijske brutalnosti i ekonomske nepravde. Sve grupe zajedno planiraju da odu do sale u kojoj se održava konvencija.

Danas je drugi dan konvencije demokrata koja se završava u četvrtak, i danas bi trebalo da demokrate zvanično proglase Hilari Klinton za svoju kandidatkinju za prvu predsednicu SAD. Demonstranti su rekli da ih uopšte nije ubedio Sandersov sinoćni govor na konvenciji kada je rekao da na osnovu njenih ideja i njenog vođstva Hilari Klinton "mora da postane sledeći predsednik SAD".

Sanders je priznao da je razočaran što nije pobedio na partijskim izborima za predsedničkog kandidata, ali je pozvao svoje pristalice da se sada svi ujedine i podrže Hilari Klinton da pobedi republkanskog rivala Donalda Trampa, sa kojim će odmeravati snage na predsedničkim izborima u novembru.

Sanders "nije nikog ubedio da glasa za Hilari!", rekao je Greg Greg, bolničar iz Oregona i dodao da će on glasati za kandidata Zelenih, uz opasku da će "radije glasati za nešto što hoću i izgubiti, nego za nešto što neću i pobediti".

Policija je sinoć kaznila 54 građanina koji su pokušali da preskoče ograde kongresnog centra gde je tokom konvencije demokrata bilo velike napetosti između pristalica Sandersa, senatora iz Vermonta i pristalica Hilari Klinton.

Sandersove pristalice razljutile su se kada su "hakovani" imejlovi, objavljeni tokom vikenda, pokazali da su zvaničnici navodno neutralnog Demokratskog nacionalnog komiteta tokom primarnih unutarpartijskih izbora naginjali ka Hilari Klinton i radili na tome da miniraju Sandersovu kampanju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.