NEOČEKIVANA PODRŠKA: ISIS navija da Tramp pobedi u trci za predsednika SAD

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOČEKIVANA PODRŠKA: ISIS navija da Tramp pobedi u trci za predsednika SAD

Pripadnici radikalne organizacije Islamske države -  ISIS navijaju da pobedu na predstojećim predsedničkim izborima u SAD odnese Donald Tramp.

Uprkos izjavama republikanskog kandidata "da ovoj terorističkoj grupi treba ubiti članove porodice", "da su Hilari Klinton, njena politika i američki postupci krivci za nastanak ISIS", >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i "da će bombardovati pakao" ISIS-a u Iraku - posebno izvorišta nafte koja su zarobljena a ciljem da im preseče prihode", on je ipak dobio simpatije džihadista.

Razlog za svoju podršku Trampu, ISIS vidi u povećanju svojih redova i bolesnih ciljeva, pre svega zbog anti-muslimanske retorike Republikanaca koja će biti savršena za regrutaciju novih članova.

- Tramp je savršen neprijatelj. Zamolio sam Alaha da Americi isporuči Trampa - rekao je jedan od bivših radiklanih boraca.

ISIS će čak na svoju auto-bombu okačiti nalepnicu "Glasajte za Trampa".

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Izbori,   Donald Tramp

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.