Srpski lekari hrle ka Evropi

Izvor: RTS, 26.Okt.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski lekari hrle ka Evropi

Ove godine potvrdu za odlazak na rad u inostranstvo od Lekarske komore Srbije zatažio je isti broj lekara kao i prošle, a tada takvih zahteva bilo oko 1.000, izjavila je direktorka te komore Vesna Jovanović.
Vesna Jovanović je rekla da se broj lekara, koji odlaz na rad u inostranstvo u ovoj godini ne smanjuje i podseća da je 2012, na primer, potvrdu zatražilo svega 214 lekara.
Potvrde za odlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na rad u inostranstvo, kaže, uglavnom traže mladi lekari koji dugo čekaju na posao ili na dobijanje specijalizacije.
"Ima i specijalista i subspecijalista koji traže potvrdu, a kojih kod nas ima malo i čiji odlazak remeti naš zdravstveni sistem", upozorila je Jovanovićeva.
Kako je rekla, specijalisti odlaze zbog loših materijalnih uslova, a mladi lekari zbog "beznadežnosti da će se zaposliti".
Ističe da Komora nema precizne podatke da li svi zdravstveni radnici koji uzmu potvrdu, zaista i odu ili samo imaju želju da odu u inostranstvo.
Pogledaj vesti o: Posao u inostranstvu

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpski lekari čekaju u redu da odu

Izvor: B92, 27.Okt.2015, 09:36

Ove godine potvrdu za odlazak na rad u inostranstvo od Lekarske komore Srbije zatražio je isti broj lekara kao i prošle, oko 1.000, kaže direktorka te komore...Direktorka Lekarske komore Srbije Vesna Jovanović je rekla da se broj lekara, koji odlazi na rad u inostranstvo u ovoj godini ne smanjuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.