Voleo bih da se sretnem sa princom Nikolom

Izvor: S media, 15.Jul.2010, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voleo bih da se sretnem sa princom Nikolom



Odnosi naslednika dinastija Karađorđević i Petrović treba da budu prijateljski i uz međusobno poštovanje, izjavio je za „Blic” prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Za razliku od princa Nikole Petrovića, koji je zatražio izvinjenje naslednika Karađorđevića zbog istorijskih nesuglasica, pozivajući na istorijsko pomirenje, kaže da nije ni znao da postoje problemi u njihovim odnosima dok to nije izneo medijima princ Nikola.


- Veoma sam se iznenadio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i zabrinuo. Jasno je da moramo ostati prijatelji. Sreo sam princa Nikolu pre nekoliko godina u Parizu, i susret je bio vrlo prijateljski. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da se ponovo sretnemo - rekao je prestolonaslednik Karađorđević.

On je dodao da duboko poštuje princa Nikolu, njegovu porodicu, i Crnu Goru i da je ponosan što u njegovim venama teče i crnogorska krv.

- Izuzetno mi je drago što su odnosi između Srbije i Crne Gore vrlo prijateljski, i čestitam predsedniku Borisu Tadiću i predsedniku Filipu Vujanoviću na njihovom doprinosu razvoju ovih odnosa - izjavio je prestolonaslednik.

Princ Nikola Petrović juče je najavio da bi moglo doći do istorijskog pomirenja dve dinastije ukoliko bi se Karađorđevići izvinili za ono što su njihovi preci učinili Petrovićima 1918. godine, kada je ukinuta njihova dinastija i zabranjen povratak u zemlju.

Iz krugova bliskih princu Nikoli čujemo da on nikada nije ni pomišljao na duboka poklonjenja porodice Karađorđević, ali da jednostavno želi zajedničko iščitavanje istorijskih podataka o podgoričkoj skupštini iz 1918. godine.

T.N.Djaković

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Srpski princ neće da se izvinjava crnogorskom

Ruka pomirenja talibanima

Jeremić: Prekinuti nasilje i mržnju

Avganistan i Indija o pomirenju sa talibanima

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karađorđevići se neće izvinjavati

Izvor: B92, 15.Jul.2010

Beograd -- Povodom izjava princa Nikole Petrovića ovih dana u medijima, Karađorđevići poručuju da ne duguju nikome izvinjenje, pa ni porodici Petrović... Princ Nikola Petrović, praunuk crnogorskog kralja Nikole, zatražio je javno izvinjenje za nedostojno ponašanje dinastije Karađorđević prema...

Nastavak na B92...

Prestolonaslednik Aleksandar: Voleo bih da se sretnem sa princom Nikolom

Izvor: Blic, 15.Jul.2010

Odnosi naslednika dinastija Karađorđević i Petrović treba da budu prijateljski i uz međusobno poštovanje, izjavio je za „Blic” prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević. Za razliku od princa Nikole Petrovića, koji je zatražio izvinjenje naslednika Karađorđevića zbog istorijskih nesuglasica,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.