Tadić: Ultimativni izbor Kosovo ili EU - pogrešan (FOTO+VIDEO)

Izvor: S media, 23.Avg.2011, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ultimativni izbor Kosovo ili EU - pogrešan (FOTO+VIDEO)

Srbija ne traži veštački put ka članstvu u EU već jednake standarde kao i za druge zemlje, izjavio predsednik Tadić nakon susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

GALERIJA SLIKA

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nema iluziju da bi u EU mogla da unese novi konflikt, ali i da bi bilo pogrešno staviti je pred ultimativni izbor - EU ili Kosovo.

"Mislim da je politika ''EU ili Kosovo'' pogrešna i ultimativna politika, nije u skladu sa ervopskim vrednostima i treba je izbeći. Treba naći elastično, kreativno rešenje u datim okolnostima, koje ne sprečava normalan zivot ljudi, ne ugrozava dignitet ni albanskog ni srpskog naroda, omogućava evropski put i ne proizvodi nove opasnosti za susedne zemlje", rekao je Tadić.

On je uveren da se mogu naci resenja koja su odrziva, da je moguće "debalkanizovati" Balkan, da je moguc pristup bez konflikata i da bi to bio doprinos i Balkanu i Uniji.

Tadić i Merkelova u Palati Srbija (FOTO+ VIDEO)

Protest radnika pravosuđa u Kosovskoj Mitrovici]

Tadić je rekao da je medjuregionalna saradnja centralna tačka politike Srbije i da jugoistočna Evropa nema izvesniju budućnost od one u EU.

"Takođe, imam i sopstvena uverenja i nikad necu podrzati ni jedno političko resenje za koje znam da ce proizvoditi nove konflikte i ratove. Ne postoje političke okolnosti u kojima bih prhvatio takva resenja", rekao je predsednik Srbije.

On je objasnio da je politika koju vodi politika pomirenja.

"Srbija ne priznaje kosovo i traga za kompromisnim resenjem", poručio je Tadić.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budućnost Srbije u EU

Izvor: RTS, 23.Avg.2011

Nemačka želi Srbiju u Evropskoj uniji, ali su za dobijanje statusa kandidata neophodne reforme i rezultati u dijalogu sa Prištinom, što znači ukidanje paralelnih struktura, rekla Angela Merkel. Nemamo iluziju da u EU možemo da unesemo novi konflikt i zato želimo da kroz dijalog rešimo problem,...

Nastavak na RTS...

Tadić: Srbija nema iluzija da bi u EU mogla da unese novi konflikt

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Avg.2011

Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu, na konferenciji za novinare nakon razgovora sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, da Srbija nema iluzija da bi u Evropsku uniju mogla da unese novi konflikt i da želi da riješi sve konflikte u regionu. Tadić je rekao da je međuregionalna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.