Susret brazilskog i srpskog ministra odbrane

Izvor: S media, 29.Nov.2010, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret brazilskog i srpskog ministra odbrane

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac potpisao je danas s brazilskim kolegom Nelsonom Azevedom Zobimom sporazum koji otvara mogućnost za saradnju u oblasti vojne ekonomije, obrazovanja, vojne medicine, nauke i tehnike.

Nakon potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti odbrane u Domu garde u Topčideru, Šutanovac je novinarima rekao da je Srbija zainteresovana i za zajednički razvoj naoružanja i vojne opreme, kao i nastup na stranom tržištu.

Potpisan sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o kodifikaciji

"Zainteresovani smo i za iskustva koja Brazil ima u mirovnim misijama s obzirom da ta zemlja ima oko 2.200 vojnika u različitim misijama širom sveta", rekao je ministar odbrane Srbije.

Šutanovac je rekao da je današnja poseta Zobime istorijska jer nema podataka da je neki brazilski ministar odbrane ranije posetio Beograd.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brazilski ministar odbrane danas kod Šutanovca

Izvor: Blic, 29.Nov.2010

Brazilski ministar odbrane Nelson Azevedo Žobim dolazi danas u Beograd, gde će sa svojim srpskim kolegom Draganom Šutanovcem potpisati sporazum o saradnji dve zemlje u oblasti odbrane...Ministar Žobim je u intervjuu Tanjugu uoči posete Beogradu, izjavio je da se zbližavanje sa Srbijom u oblasti...

Nastavak na Blic...

Brazilski ministar odbrane danas kod Šutanovca

Izvor: TimockeVesti.net, 29.Nov.2010

Brazilski ministar odbrane Nelson Azevedo Žobim dolazi danas u Beograd, gde će sa svojim srpskim kolegom Draganom Šutanovcem potpisati sporazum o saradnji dve zemlje u oblasti odbrane.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.