Srbi sa severa Kosova traže održavanje izbora 6. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sa severa Kosova traže održavanje izbora 6. maja

ZVEČAN, PRIŠTINA -

Odbornici četiri skupštine opštine sa severa Kosova zatražili su danas od Vlade Srbije da na teritoriji Kosova i Metohije budu održani i lokalni izbori 6. maja.

Dnevnik navodi da je Drevs u utorak u Kačaniku izrazio uverenje da će međunarodni mehanizmi na Kosovu i kosovska vlada uspeti da prebrode svaku moguću situaciju ako budu održani izborima na severu.

On je rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Euleks, UNMIK i OEBS učiniti sve da ne dođe do pogoršanja bezbednosnog stanja.

Drevs je izrazio uverenje da će i vlada u Prištini "delovati vrlo odmereno i odgovorno".

Visoki zvaničnici Vlade Kosova najavili su da će održavanje srpskih izbora 6. maja sprečiti i silom ako je potrebno. Beograd je najavio da će povodom održavanja izbora na Kosovu kontaktirati UNMIK, a od međunarodne zajednice tražiti da reaguje na pretnje Prištine.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi sa severa traže izbore 6. maja

Izvor: Beta, 21.Mar.2012

ZVEČAN, 21. marta 2012. (Beta) - Odbornici četiri skupštine opštine sa severa Kosova zatražili su u sredu od Vlade Srbije da na teritoriji Kosova i Metohije budu održani i lokalni izbori 6. maja....

Nastavak na Beta...

Đukić Dejanović za RTV o izborima na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2012

BEOGRAD -..Raspisivanje izbora na teritoriji cele Srbije je ustavna obaveza predsednika Skupštine Srbije, a izbori na Kosovu i Metohiji se mogu održati uz učešće i saglasnost međunarodnih organizacija tj. UNMIK-a, izjavila je Slavica Đukić Dejanović predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.