Skot pohvalio doprinos Z. Mihajlović reformama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot pohvalio doprinos Z. Mihajlović reformama

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Beogradu sa novopostavljenim ambasadorom SAD Kajlom Skotom, koji je pohvalio njen doprinos sprovođenju reformi u Srbiji i razvoju bilateralne saradnje.

Američki diplomata je, kako je saopšteno iz kabineta potpredsednice vlade, rekao da očekuje da će uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

Mihajlović je ambasadoru Skotu poželela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobrodošlicu i upoznala ga sa ključnim aktivnostima i rezultatima tog resora, uključujući početak izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, napredak Srbije na Duing biznis listi sa 91. na 59. mesto i uvođenje direktnih letova za SAD.

Skot je rekao da je upoznat sa nedavnom posetom inspekcije vazduhoplovnih vlasti SAD aerodromu "Nikola Tesla", kao deo provere ispunjenosti bezbednosnih uslova i dodao da je uspostavljanje direktnih letova dobra vest za Srbiju.

Mihajlović je istakla da je jedan od prioriteta Vlade izgradnja infrastrukture, gde se pored započetih projekta u Srbiji, priprema i realizacija projekata od regionalnog značaja.

Skot je ocenio da postoji prostor za povećanje ekonomskih aktivnosti američkih kompanija u Srbiji i dodao da povećanje investicija najviše zavisi od stvaranja povoljnog ambijenta za ulaganje.

Kako je naveo, to između ostalog uključuje transparentne i efikasne procedure izdavanja dozvola, kvalitetnu infrastrukturu, predvidiv poreski sistem, što su oblasti u kojima Srbija već beleži određena poboljšanja.

169

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.