Sastanak SB UN o situaciji na istoku Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 23.Avg.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak SB UN o situaciji na istoku Ukrajine

23.08.2014. -

Savet bezbednosti UN sastaće se kako bi razmotrio situaciju u Ukrajini, saopštila je na Tviteru predstavnica Francuske pri UN. Sednica će biti održana iza zatvorenih vrata.

Konvoj sa ruskom humanitarnom pomoći namenjenoj Ukrajini krenuo je danas u pravcu Luganska bez pratnje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i bez saglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ukrajinske strane. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izjavilo je da je ovu odluku donelo zbog neosnovanog odlaganja pregleda tovara, koje je prevršilo svaku meru.

Resor je naglasio da Kijev svesno odlaže dostavu humanitarne pomoći do trenutka kada više uopšte neće imati kome da bude dostavljena.

„Nije moguće više trpeti bezakonje, otvorene laži i nemogućnost dogovora.Svi izgovori za odlaganje isporuke pomoći stanovništvu na području humanitarne katastrofe su iscrpljeni. Ruska strana odlučila je da deluje. Naš konvoj sa humanitarnim tovarom kreće u pravcu Luganska. Naravno, spremni smo da prihvatimo pratnju saradnika MKCK i njihovo učešće u raspodeli pomoći. Računamo da u toj akciji mogu da učestvuju i predstavnici Ruskog Crvenog krsta“, navedeno je na sajtu MSP RF.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

MKCK namerava da proširi delatnost

Izvor: Akter, 23.Avg.2014

Međunarodni komitet Crvenog krsta namerava da proširi svoju delatnost na istoku Ukrajine, između ostalog i u Lugansku, gde je situacija veoma napeta, izjavila je danas pres sekretar Komiteta Anastasija Isjuk, dodajući da saradnici MKCK savetuju luganske vlasti povodom podele humanitarne pomoći dobijene...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.