Sarkozi: Sirijski narod ima pravo na demokratiju

Izvor: S media, 24.Avg.2011, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarkozi: Sirijski narod ima pravo na demokratiju

Francuski predsednik Nikola Sarkozi ocenio je danas da sirijski narod ima "takodje pravo na demokratiju" posle sastanka u Parizu sa zvaničnikom libijskog Prelaznog nacionalnog saveta Mahmudom Džibrilom.

Sirijci takodje imaju pravo na demokratiju i nisu osudjeni da budu žrtve represije režima koji ne razume da smo u nekom drugom veku, rekao je francuski predsednik Nikola Sarkozi novinarima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
On je isključio mogućnost vojne intervencije, slične onoj u Libiji.

Sirijska opozicija formirala Nacionalni savet

Rezolucija o kršenju ljudskih prava u Siriji

Sirija: Poginulo više od 2.200 ljudi

"Neka stvari budu jasne, Francuska neće reagovati bez medjunarodne rezolucije, jer je to osnova. To ne znači da treba ostaviti sirijski narod da bude žrtva masakra režima koji se iz dana u dan diskvalifikuje", dodao je Sarkozi.

Francuska je pozvala Savet bezbednosti UN da usvoji rezoluciju o uvodjenju sankcija sirijskom režimu i osudi hapšenje advokata u Siriji, posebno Mohameda Isama Zalula, saopštilo je ranije danas francusko ministarstvo inostranih poslova.

"Sve veća represija sirijskog režima dovodi do toga da je neophodno usvajanje rezolucije o sankcijama u Savetu bezbednosti UN", izjavio je portparol ministarstva Bernar Valero (Bernard).

Neke evropske zemlje, medju kojima i Francuska, predstavile su juče Savetu bezbednosti UN nacrt rezolucije o sankcijama Siriji, posebno predsedniku Bašaru al-Asadu. Prema navodima UN, više od 2.200 ljudi je poginulo od marta u uličnim protestima protiv režima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FRANCUSKA SPREMNA DA NASTAVI VOJNE AKCIJE U LIBIJI

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011

PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da će njegova zemlja nastaviti da pruža vojnu podršku libijskim pobunjenicima, koji u u toj državi pokušavaju da svrgnu režim Moamera el Gadafija..PARIZ - Predsednik Francuske Nikola Sarkozi izjavio je da će njegova zemlja nastaviti da pruža...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.