SPS i DS mogu zajedno

Izvor: B92, 22.Maj.2011, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPS i DS mogu zajedno

Beograd -- Pored razlika koje su iznete u javnosti, savez socijalista i demokrata nije ugrožen, piše "Blic".

Ovo je konstatovano na sastanku koalcije PUPS-JS-SPS sa Borisom Tadićem, koji je održan u četvrtak.

Prema saznanjima "Blica" povod za sastanak nisu samo poslednje prozivke u javnosti koje je lider SPS upućivao DS.

Unutar vladajuće koalicije, navodi "Blic" nije postignuta potpuna saglasnost oko bitnih zakona koji treba da se usvoje. Socijalisti nisu potpisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predlog zakona o izboru narodnih poslanika, a o kome bi u ponedeljak trebalo da počne rasprava u parlamentu.

Kako kaže izvor „Blica" iz vrha vladajuće koalicije, na sastanku je razgovarano da li su SPS i DS i na "zakonodavnom planu i dalje jedinstveni”. Zaključeno je da razlike postoje, ali nisu prepreka zajedničkom radu.

"SPS će glasati za zakon, iako ga nije potpisao" , kaže sagovornik „Blica". Kako dodaje, na sastanku je postavljeno i pitanje da li SPS i DS "guraju dalje zajedno ili u ovom odnosu ima i novih momenata”.

"SPS sigurno ulazi u parlament"

Lideru DS je poručeno da je interes koalicije oko SPS da se uradi što više u predizbornom periodu. Ali je i jasno ukazano da na političkoj sceni ne postoje samo DS i SNS i da ne treba stvarati takvu klimu jer je i SPS subjekat koji sigurno ulazi u parlament.

Izvor blizak učesnicima razgovora tvrdi da je stav koalicije oko SPS da njima odgovara što jači DS kako bi sve "teške poslove koji su pred Srbijom vukao napred”.

"To praktično znači da nijednog trenutka nije postavljeno pitanje da li se SPS lomi na koju će stranu. To nije dilema. I u predizbornom periodu svako radi za svoju stranku, ali su na istom putu" , precizira on.

Razgovori lidera SPS i DS usledili su nakon višednevnih izjava u javnosti lidera SPS Ivice Dačića koji je podjednako prozivao i DS i SNS. Dačić je ustvrdio da nije prisustvovao sastancima svog koalicionog partnera Tadića sa liderom naprednjaka i da ne zna čak ni o čemu su razgovarali. To je stvorilo utisak u javnosti da je koalicija SPS i DS ozbiljno ugrožena.

Učesnici razgovora nisu želeli javno da komentarišu detalje razgovora lidera koalicije oko SPS i lidera DS.

"Zadovoljan sam sastankom. Razgovor je bio konkstruktivan" , rekao je lider JS Dragan Marković Palma. On, međutim, nije želeo da odgovara ni na jedno pitanje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS i SPS zajedno i na narednim izborima

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2011

Lideri koalicije SPS-PUPS-JS sastali su se sa liderom DS-a Borisom Tadićem. Na sastanku, koji je trajao dva sata, konstatovano je da i pored razlika koje su iznete u javnosti, savez socijalista i demokrata nije ugrožen...Izvor "Blica“ iz vladajuće koalicije kaže da nisu samo poslednje "prozivke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Mali partneri „guraju“ amandmane

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2011

Nema dogovora oko amandmana SPS, JS i PUPS podnetih uz Predlog zakona o izboru narodnih poslanika. Čeka se sastanak lidera vladajuće koalicije

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.