Nedelja, 22.05.2011.

11:06

SPS i DS mogu zajedno

Pored razlika koje su iznete u javnosti, savez socijalista i demokrata nije ugrožen, piše "Blic".

Izvor: Blic

Default images

Ovo je konstatovano na sastanku koalicije PUPS-JS-SPS sa Borisom Tadićem, koji je održan u četvrtak.

Prema saznanjima "Blica" povod za sastanak nisu samo poslednje prozivke u javnosti koje je lider SPS upućivao DS.

U vladajućoj koaliciji, navodi "Blic" nije postignuta potpuna saglasnost o bitnim zakonima koji treba da se usvoje. Socijalisti nisu potpisali predlog zakona o izboru narodnih poslanika, o kome bi u ponedeljak trebalo da počne rasprava u parlamentu.

Kako kaže izvor „Blica“ iz vrha vladajuće koalicije, na sastanku je razgovarano o tome da li su SPS i DS i na “zakonodavnom planu i dalje jedinstveni”. Zaključeno je da razlike postoje, ali da nisu prepreka zajedničkom radu.

"SPS će glasati za zakon, iako ga nije potpisao" , kaže sagovornik „Blica“. Kako dodaje, na sastanku je postavljeno i pitanje da li SPS i DS “guraju dalje zajedno ili u ovom odnosu ima i novih momenata”.

"SPS sigurno ulazi u parlament"

Lideru DS je poručeno da je interes koalicije oko SPS da se uradi što više u predizbornom periodu. Ali je i jasno ukazano da na političkoj sceni ne postoje samo DS i SNS i da ne treba stvarati takvu klimu jer je i SPS subjekat koji sigurno ulazi u parlament.

Izvor blizak učesnicima razgovora tvrdi da je stav koalicije oko SPS da njima odgovara što jači DS kako bi sve “teške poslove koji su pred Srbijom vukao napred”.

"To praktično znači da nijednog trenutka nije postavljeno pitanje da li se SPS lomi na koju će stranu. To nije dilema. I u predizbornom periodu svako radi za svoju stranku, ali su na istom putu" , precizira on.

Razgovori lidera SPS i DS usledili su nakon višednevnih izjava u javnosti lidera SPS Ivice Dačića koji je podjednako prozivao i DS i SNS. Dačić je tvrdio da nije prisustvovao sastancima svog koalicionog partnera Tadića sa liderom naprednjaka i da ne zna čak ni o čemu su razgovarali. To je stvorilo utisak u javnosti da je koalicija SPS i DS ozbiljno ugrožena.

Učesnici razgovora nisu želeli javno da komentarišu detalje razgovora lidera koalicije oko SPS i lidera DS.

"Zadovoljan sam sastankom. Razgovor je bio konkstruktivan" , rekao je lider JS Dragan Marković Palma. On, međutim, nije želeo da odgovara ni na jedno pitanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: