Razgovori kad BG ugasi institucije

Izvor: B92, 29.Avg.2012, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori kad BG ugasi institucije

Priština -- Prvi potpredsednik vladajuće DPK Fatmir Ljimaj kaže da se sa Beogradom može razgovarati tek kada Srbija ugasi sve svoje institucije na Kosovu.

"Sa Nikolićem i Dačićem se može razgovarati kada oni budu zatražili izvinjenje za zločine koji su izvršeni i kada ugase sve srpske institucije na teritoriji Kosova", naveo je Limaj.

Prema njemu, severu Kosova ne treba dati ništa više od onoga što je predviđeno paketom Martija Ahtisarija, pošto je to (paket >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ahtisarija) "najbolniji kompromis koji je učinilo Kosovo".

Limaj je izjavio je da o Kosovu ne može odlučivati samo vladajuća koalicija, bez obzira ko je čini, već je pre razgovora sa Srbijom, potrebno postići široki konsenzus unutar Kosova.

U intervjuu za današnji prištinski "Zeri" Limaj, čiji se politički stavovi u mnogo čemu razlikuju od stava predsednika DPK i premijera Hašima Tačija, rekao je da o sudbini Kosova ne mogu odlučivati ni DPK ni Alijansa za budućnost Kosova (AZBK), pošto je vlasnik Kosova narod.

"Ako mislite da vi koji ste bili u OVK možete da radite sve što hoćete sa Kosovom, teško grešite. Kosovo je nešto veće i nešto drugačije", ocenio je Limaj.

Prema njegovim rečima, u Predsedništvu DPK do sada nije razgovarano o promeni sastava vladajuće koalicije i pre tih eventualnih razgovora treba proceniti rad sa sadašnjim koalicionim partnerom, Alijansom novo Kosovo.

Limaj, koji je i poslanik Skupštine Kosova, rekao je da Priština treba da obezbedi potrebne preduslove za dijalog sa Beogradom koji će imati za rezultat dobrobit građana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

S Nikolićem i Dačićem kad se izvine

Izvor: B92, 29.Avg.2012

Priština -- Sa predsednikom i premijerom Srbije razgovaraćemo kad se budu izvinili za zločine i ugase sve srpske institucije na Kosovu, kaže funkcioner DPK Fatmir Ljimaj...U intervijuu listu "Zeri", prvi potpredsednik vladajuće Demokratske partije Kosova je rekao da severu Kosova ne treba dati ništa...

Nastavak na B92...

Ljimaj: S Nikolićem i Dačićem kad se izvine za zločine!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Avg.2012

Kosovski ratni zločinac poručio da se s predsednikom i premijerom Srbije može razgovarati tek posle izvinjenja za zločine i kada se ugase sve srpske institucije na teritoriji Kosova!

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.